Följ Hässleholms kommun

Pressmeddelanden

Europa Direkt Hässleholm beviljas för fem år till

Europa Direkt Hässleholm beviljas för fem år till

Pressmeddelanden   •   Apr 19, 2021 09:00 CEST

I torsdags fick Hässleholms kommun ett positivt besked från EU-kommissionen: Europa Direkt Hässleholm beviljas fortsatt stöd för verksamheten under perioden 2021-2025! Beskedet innebär att Europa Direkt-kontoret kommer att fortsätta finnas till hands för alla som vill lära sig mer om EU i nordöstra Skåne.

Arbetet med detaljplanen för sjukhusområdet fortsätter

Pressmeddelanden   •   Apr 01, 2021 07:45 CEST

Den nya detaljplanen för sjukhusområdet i Hässleholm, så kallade Fornbacken 2 m.fl., har blivit försenad på grund av att man har behövt undersöka föroreningar i marken. Nu fortsätter arbetet efter att konsulter har tagit prov och analyserat grundvattnet.

Hässleholms kommun visar ett positivt resultat

Pressmeddelanden   •   Mar 02, 2021 16:12 CET

Hässleholms kommuns resultat för 2020 visar ett överskott på 133 mnkr, vilket är 115 mnkr mer än budgeterat. Kommunens resultat räddas upp av några större engångsposter.

Vaccin öppnar upp för besök på äldreboenden

Pressmeddelanden   •   Feb 26, 2021 16:34 CET

Merparten av kommunens äldreboenden är klara med vaccineringen sedan två veckor tillbaka. Avrådan från besök hävs på dessa boenden, och boende som har vaccinerats kan ta emot besök igen från och med fredagen den 26 februari. På fyra äldreboenden gäller dock fortsatt en stark avrådan för besök tills mitten av nästa vecka.

Vi förlänger fjärr- eller distansundervisningen på både högstadiet och gymnasiet

Pressmeddelanden   •   Feb 25, 2021 11:14 CET

När skolorna startar efter sprortlovet ställer årskurs 7, 8 och 9 samt gymnasiet om till full distansundervisning i en vecka. Från vecka 10 kommer ungefär en tredjedel av eleverna vara i skolornas lokaler samtidigt. Det beslutade barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott idag.

Fortsatt fjärr- eller distansundervisning på deltid i grundskolan -Rätt kontaktuppgifter

Pressmeddelanden   •   Feb 08, 2021 16:29 CET

Kommunens högstadieelever får fortsatt delvis fjärr- och distansundervisning. Nu beslutar barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott att eleverna ska fortsatt ha delvis fjärr- och distansundervisning fram till den 14 mars.

Ny räddningschef i Hässleholm och Osby

Ny räddningschef i Hässleholm och Osby

Pressmeddelanden   •   Jan 26, 2021 15:58 CET

Johan Wendt blir ny räddningschef för kommunerna Hässleholm och Osby från och med den 1 maj. Fram till att Johan Wendt tillträder är Leif Staffansson tillförordnad räddningschef.