Gå direkt till innehåll
Stora maskiner är i arbete längs Järnvägsgatan och Första Avenyen  där Amelies plats växer fram utanför stationsbyggnaden. Foto: Ida Forsberg
Stora maskiner är i arbete längs Järnvägsgatan och Första Avenyen där Amelies plats växer fram utanför stationsbyggnaden. Foto: Ida Forsberg

Pressmeddelande -

Ytterligare avstängningar i Hässleholms centrum

Korsningen mellan Tingshusgatan och Järnvägsgatan stängs av från och med måndagen den 18 september. Avstängningen görs för att ge plats till byggarbetet med omgestaltningen av Hässleholms centrum.

- Vi strävar ständigt efter att inte stänga av mer än nödvändigt, men med hänsyn till trafiksäkerheten och alla stora maskiner som är i arbete behöver vi nu utöka avstängningen längs Järnvägsgatan. Vi beklagar att detta begränsar framkomligheten i stan, säger projektledare Tomas Ohlsson.

Avstängningen innebär att norra delen av Järnvägsgatan blir återvändsgata, men parkeringsgaraget på Järnvägsgatan 3 är fortsatt tillgängligt. Tingshusgatan går att nå via Lövgatan från korsningen mellan Viaduktsgatan, Stobyvägen och Röingegatan. På Tingshusgatan blir det dubbelriktad trafik fram till en vändzon i höjd med Vattugatan. Behörig trafik kan fortsätta från vändzon in på Vattugatan.

Parkeringsplatserna på Tingshusgatan stängs av för att ge plats till den dubbelriktade trafiken. Infart för behörig trafik till Frykholmsgatan, exempelvis till handikapparkeringarna, sker söderifrån från Andra Avenyen med enkelriktad trafik norrut ut till Tingshusgatan.

- Hittills har arbetet gått bra och jag vill passa på att tacka för tålamodet hos hässleholmare, pendlare, företagare och alla andra som berörs av ombyggnaden. Vi har en bit kvar, men för varje dag som går så närmar vi oss ett mer välkomnade centrum, säger Tomas Ohlsson.

Läs mer på www.hassleholm.se/stadsutveckling

För mer information kontakta:

Mats Olsson, projektchef

Tel 0451-26 81 61, mats.olsson@hassleholm.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48

Relaterat innehåll