Gå direkt till innehåll
Wilma Skaby Pålsson och Nasrullah Rustami är årets mottagare av omsorgsförvaltningens stipendium.
Wilma Skaby Pålsson och Nasrullah Rustami är årets mottagare av omsorgsförvaltningens stipendium.

Pressmeddelande -

Wilma Skaby Pålsson och Nasrullah Rustami får omsorgsförvaltningens stipendium

Varje år får två elever som utmärker sig lite extra på vård- och omsorgsprogrammet stipendium från omsorgsförvaltningen på Hässleholms kommun. Wilma Skaby Pålsson och Nasrullah Rustami, elever på Jacobsskolan, är årets stipendiater.

Goda resultat och gott bemötande

För Wilma väntade sommarjobb på den tidigare praktikplatsen, hjärtavdelningen på Centralsjukhuset i Kristianstad, direkt efter studenten. Nomineringen till stipendiet nämner att hon varit uppskattad under praktiken.

- Wilma har goda teoretiska kunskaper och uppfyller kraven för de högre betygsnivåerna. Hon har varit mycket omtyckt på sina APL-platser, bland annat för hennes goda och mjuka bemötande gentemot både vårdtagare och handledare. Det har lett till att hon haft timvikariat bredvid sina studier och blivit erbjuden arbete direkt efter studenten, skriver lärararbetslaget på Jacobsskolan i sin nominering.

Nöjd med sitt val

Wilma har alltid tyckt om att hjälpa människor och valde därför vård- och omsorgsprogrammet.

- Jacobsskolan har varit helt fantastisk, särskilt nu i trean. Vi har haft en jätteduktig lärare med erfarenhet från vården som har varit väldigt bra på att lära ut. Det har gjort att jag känt mig säker när det varit dags för praktik. Vård- och omsorgsprogrammet är en bra utbildning som leder till jobb direkt. Det finns så mycket man kan göra efter den här utbildningen, säger Wilma.

En överraskning

Nasrullah har precis avslutat årskurs två. Under en paus i sommarjobbet på äldreboendet Kaptensgården i Hässleholm berättar han att stipendiet kom som en överraskning för honom.

- Jag visste inget så det var en chock. Rektorn pratade och plötsligt kallades mitt namn upp. Men det kändes väldigt skönt och bra att få stipendiet, säger Nasrullah.

Värdig stipendiat


Lärararbetslaget på Jacobsskolan tycker att Nasrullah är en given stipendiat.

- Hälsa är inte bara bra kondition och styrka. Hälsa handlar även om mental styrka, välmående och framtidsdrömmar. Nasrullah har bevisat för sig själv och för oss på Jacobsskolan att med stark vilja kan man växa sig likt en maskros genom asfalten - även när livet är fruktansvärt tufft. Med en hög studiemoral och närvaro samt hög aktivitet på lektionerna är Nasrullah en mycket värdig stipendiat, skriver lärararbetslaget på Jacobsskolan i sin nominering.

Besluten att nå sina mål


För 1,5 år sedan förlorade Nasrullah sin mamma i en bilolycka. Det gjorde honom besluten att kämpa för att nå sina mål. Studierna på vård- och omsorgsprogrammet tar honom ett steg närmare målet att bli ambulansförare.

- I framtiden vill jag hjälpa andra människor. Efter det som hänt tänkte jag att jag måste göra något som hjälper både mig och samhället. Till de som befinner sig i en liknande situation vill jag hälsa att det är viktigt att man har ett mål. Håll koll på det och rör dig framåt. Du kommer nå fram till slut, säger Nasrullah.

Omsorgsförvaltningens stipendium

Omsorgsförvaltningen delar årligen ut stipendium till två elever på vård- och omsorgsprogrammet

- Med stipendierna vill vi uppmärksamma studenter inom vård- och omsorgsprogrammet som har gjort extra bra ifrån sig. Det är en viktig utbildning som ger en bred praktisk och teoretisk grund för arbete med människor som behöver vård, hjälp och stöd. Ungdomar med denna studieinriktning får många intressanta karriärmöjligheter, säger Karin Axelsson (M), ordförande i omsorgsnämnden.

För att få omsorgsförvaltningens stipendium ska eleverna ha goda resultat i såväl kärn- som karaktärsämnen. De ska under den arbetsplatsförlagda undervisningen ha arbetat i enlighet med omsorgsnämndens etiska riktlinjer. Stipendiaterna väljs ut av programansvarig i samarbete med undervisande lärare på Jacobsskolan. En elev i årskurs tre får 4000 kr och en elev i årskurs två får 3000 kr.

Mer information

Fredrik P Werneskog, Biträdande rektor Jacobsskolan

0451-26 85 78, fredrik.werneskog@hassleholm.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48