Gå direkt till innehåll
Målning på gång i kulturhusets entréhall. Foto: Sara Wihlborg
Målning på gång i kulturhusets entréhall. Foto: Sara Wihlborg

Pressmeddelande -

Vi förnyar miljön i kulturhusets entréhall!

Under våren kommer du som besöker kulturhuset mötas av några förändringar i entréhallens miljö. Kultur- och fritidsförvaltningen tillsammans med Tekniska förvaltningen ligger bakom projektet som ska ge entréhallen ett mer inbjudande uttryck i form av färg, växter och ljuddämpande material.

Följande förändringar har påbörjats eller är på gång att ske i kulturhusets entréhall:

  • Väggarna intill hissarna får en ny orangeröd grundfärg i linje med kulturhusets fasad. Dessa kommer även utsmyckas med ett organiskt mönster.
  • Undersidan av gångbron ovanför biljettkassan har målats i en ljusblå färg som hämtats från ett befintligt konstverk i entréhallen (Galaxisk korsväg av Henrik Jörgensen, 2000).
  • Den ljusblå färgen kommer återkomma under entréhallens trappa, dit det även ska tillämpas belysning och ljuddämpning. För att utnyttja utrymmet under trappan kommer ett förråd att byggas till och målas i den orangeröda färgen.
  • Fönsterna ovanför trappan vid biografen kommer att glasas in.
  • Ljuddämpning kommer att sättas upp på väggarna.

Viktiga aspekter i vårt arbete med den nya miljön i entréhallen är att allt ska vara flexibelt och anpassningsbart. Vi tar även tillvara på de befintliga kompetenser och resurser som finns inom förvaltningen. För tillfället förbereder personal i trädgården på Hovdala för att kunna skapa en grönare utomhusmiljö i anslutning till kulturhusets entré på Vattugatan.

Ambitionen är att arbetet ska vara klart lagom till kulturhusets jubileumsfirande i maj.

Kontakt
Evelina Estefors
Bibliotekarie
Kultur- och fritidsförvaltningen
evelina.estefors@hassleholm.se
0451-26 71 33

Tora Carserud
Bibliotekarie
Kultur- och fritidsförvaltningen
tora.carserud@hassleholm.se
0451-26 71 33

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Sara Wihlborg

Kommunikatör Kultur- och fritidsförvaltningen 0734478343