Följ Hässleholms kommun

Vi förlänger fjärr- eller distansundervisningen på både högstadiet och gymnasiet

Pressmeddelande   •   Feb 25, 2021 11:14 CET

När skolorna startar efter sprortlovet ställer årskurs 7, 8 och 9 samt gymnasiet om till full distansundervisning i en vecka. Från vecka 10 kommer ungefär en tredjedel av eleverna vara i skolornas lokaler samtidigt. Det beslutade barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott idag.

I veckan har Region Skånes smittskyddsläkare rekommenderat skånska högstadie- och gymnasieelever att så lång som möjligt ha fjärr- eller distansundervisning för att minska risken för ökad smittspridning efter sportlovet.

Därför kommer elever i årskurs 7-9 och årskurs 1-3 på gymnasiet ha full distansundervisning vecka 9. Från vecka 10 kommer ungefär en tredjedel av eleverna att vara i skolans lokaler samtidigt.

Rektor bestämmer om undantag från fjärr- eller distansundervisning för elever som har behov av särskilt stöd och för elever som inte har möjlighet till digital undervisning i hemmet eller för examinationer som inte kan genomföras på distans.

Övriga beslut

Sedan tidigare har modersmålslärarna och lärare på Kulturskolan varit placerade på en skolenhet och har utöver det bedrivit undervisning och haft kontakt med sina elever genom fjärr- eller distansundervisning. Detta förlängs nu till 1 april.

Schema för fjärr- eller distansundervisning hittar du på hassleholm.se

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.