Följ Hässleholms kommun

Välkommen till Hovdala vandringsfestival!

Pressmeddelande   •   Sep 19, 2014 12:55 CEST

Hässleholms kommun utvecklar Hovdala naturområde utanför Hässleholm till en spännande mötesplats för vandring och upplevelser i naturen. Hovdala vandringsfestival den 21 september kan vara Sveriges största evenemang av detta slag. Pressen är varmt välkommen att vara med! 

– Tillsammans med deltagarna vill vi skapa en festivaldag med aktiviteter där alla är med och bidrar till helhetsupplevelsen. Stralsunds naturförskola, som finns med under dagen, bjuder de allra minsta på spännande aktiviteter, säger Bjarne Öhrling, projektledare vid tillväxtavdelningen, Hässleholms kommun.

Stort vandringsintresse
Biljetter till festivalen har varit till försäljning sedan drygt en månad och flera etapper är slutsålda. Bland annat har intresset från Danmark visat sig vara stort, där ett helt vandringslag från Köpenhamn kommer till Hovdala på söndag. Festivaldagen är ett första test och deltagarnas upplevelser av dagen ska följas upp i det fortsatta arbetet med att utveckla Hovdala naturområde.

– Tanken är att Hovdala vandringsfestival ska bli en återkommande festival där allt fler, nationellt och internationellt, får upp ögonen för den fantastiskt vackra och varierade natur som finns i kommunen, säger Bjarne Öhrling.

Pressanmälan
Vill du som journalist eller fotograf delta under hela eller del av dagen, anmäl dig till kommunikatör Tove Gilvad, tove.gilvad@hassleholm.se, 0709-81 84 48.
Har du frågor om festivalen, vandringslederna och lämpliga fototillfällen, kontakta Bjarne Öhrling, bjarne.ohrling@hassleholm.se, 0451-26 88 80.

På förmiddagen startar vandrare från Hovdala slott i omgångar på de olika vandringslederna, och vid lunchtid samlas de vid slottet igen för att äta och umgås. Det finns tillfälle att vandra med på någon av lederna eller att möta upp festivaldeltagare runt lunchen vid slottet. Och om du ska med och vandra, bra kläder och skor är ett måste. Ta gärna med egen vattenflaska.

 

Läs mer om Hovdala vanringsfestival: www.hassleholm.se/vandrapahovdala


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.