Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Vägar i centrala Hässleholm får ny asfalt – avstängda under tiden

Eftersom beläggningen är dålig och det är djupa spår i vägen, kommer delar av Röingegatan, Norra Kringelvägen och Kristianstadsvägen få ny asfalt. Gatorna är därför avstängda i omgångar under vecka 26.

Röingegatan och Norra Kringelvägen först ut

Den 27 juni börjar vi arbetet med att asfaltera på Röingegatan mellan Odengatan och Linnérondellen. På Norra Kringelvägen asfalterar vi från Linnérondellen fram till Kristianstadsvägen. Planen är att arbetet ska vara klart den 28 juni. Vi asfalterar inte om Linnérondellen i det här skedet.

Du som går och cyklar kan fortsätta använda gång- och cykelvägarna, även om vissa delar ligger i grus. Vi fixar till gång- och cykelvägar efter hand.

Fortsätter arbetet med Kristianstadsvägen

På eftermiddagen den 28 juni börjar vi arbetet med att få bort den gamla asfalten på Kristianstadsvägen mellan Österåsrondellen och Mellanhedsvägen. Det innebär att vi behöver stänga av både Norra Kringelvägen, Röingegatan och en del av Kristianstadsvägen samtidigt.

Den 29 juni-1 juli asfalterar vi delar av Kristianstadsvägen från Mellanhedsvägen till och med i höjd med Östra Hagagatan. Om arbetet inte är klart den 1 juli fortsätter vi att asfaltera under vecka 27. Gång- och cykelvägarna är öppna under tiden.

Stänger av i omgångar – planera din resa

För att vi ska kunna jobba på så snabbt som möjligt och för att det ska vara en säker arbetsmiljö stänger vi av olika delar av vägarna under tiden som vi asfalterar. Planera därför din resa eftersom du behöver köra en annan väg.

Tänk på att du kan hamna i bilköer, speciellt vid rusningstid, eftersom vi leder om trafiken för personbilar via viadukten under järnvägen på Norra Kringelvägen.

Vi är tacksamma att du som bor längs med Norra Kringelvägen och delar av Röingegatan parkerar på Linnéskolans parkering under tiden som vi asfalterar de gatorna.

Här ska du köra istället den 27-28 juni:

  • Du kör via Mellanhedsvägen och Röingegatan, Norra Kringelvägen och Stobyvägen.
  • Den 28 juni kör du via Södra Kringelvägen och Hövdingegatan om du kommer på Kristianstadsvägen.
  • Du som åker stadsbuss hittar de tillfälliga hållplatser vid Linnégatan och Norra Kringelvägen.
  • Om du kör ett fordon som är högre än 2,6 meter ska du istället köra via Norra Kringelvägen – Skytteliden – Esplanadgatan – Stobyvägen.

Du följer skyltarna och det finns också en trafikvakt som hjälper dig att hitta rätt på Röingegatan.

Här ska du köra istället den 29 juni-1 juli:

  • Du kör istället Åkaregatan – Lille Mats väg – Österåsgatan – Hövdingegatan, alternativt: Åkaregatan – Röingegatan – Mellanhedsvägen.
  • Du som ska till Österås idrottsplats eller butikerna vid Österås kör via Hövdingegatan.

Förarbetet pågår

För att förbereda inför att vi asfalterar gör vi en del arbeten under vecka 24 och 25. Det ska inte direkt påverka dig som kör.

Vädret påverkar tidplanen

Om det blir mycket regn under tiden som vi asfalterar kan vi behöva förlänga projektet.

Ämnen

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Ida Forsberg

Kommunikatör Kommunikationsenheten 0451-26 72 38