Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Utvecklingen av Norra station fortsätter

På fredagen beslutade Högskolan Kristianstads styrelse att flytta sina datateknikutbildningar från Hässleholm. ”Vi är förstås besvikna, men utvecklingen av Norra station fortsätter”, kommenterar Urban Widmark (M), kommunalråd i Hässleholm.

- Samarbetet mellan Högskolan Kristianstad och Hässleholms kommun är viktigt, inte bara lokalt utan för hela regionen, och vi är förstås mycket besvikna över att högskolestyrelsen idag fattat beslutet att flytta sina befintliga utbildningar från Norra station. Men utvecklingen av Norra station fortsätter och Hässleholm ska även i framtiden erbjuda attraktiva utbildningar. Vi kommer nu att utöka våra samarbeten med andra lärosäten, säger Urban Widmark (M), kommunstyrelsens ordförande i Hässleholm.

Norra station har utvecklats ständigt sedan starten 2001. Idag finns ett 30-tal företag på området, en företagsinkubator och utbildningsanordnare inom allt från gymnasiekurser till högskola och yrkeshögskola. Nu byggs etapp 3, med beräknad inflyttning i slutet av nästa år, som kommer att erbjuda effektiva och flexibla lokaler för utbildning och företagande. I dagarna stod det även klart att ett globalt industriföretag ska flytta in i en av de nya byggnaderna.

- Det är tråkigt att Högskolan Kristianstad väljer att lämna Hässleholm, men utvecklingsarbetet på Norra station fortsätter planenligt tillsammans med de andra aktörerna på området, säger Mats Larsson, verksamhetschef på Norra station.

Norra station spelar också en central roll i kommunens satsning ”Framtidens teknikutbildningar”:
- Inom de närmaste åren kommer det att uppstå ett stort behov av kompetent personal inom teknik och tillverkning. ”Framtidens teknikutbildningar” är en gemensam satsning från kommunen och näringslivet för att möta kompetensbehoven, lokalt och regionalt, och det är synd att Högskolan Kristianstad inte är en fortsatt partner i det samarbetet, säger Karina Hansson, förvaltningschef för Arbetsmarknad och Kompetensutveckling.

Fram till dess flytten är genomförd fortsätter samarbetet med Högskolan Kristianstad som vanligt. Målsättningen nu och framöver är att såväl personal som studenter på Högskolan Kristianstad, liksom de andra aktörerna på Norra station, ska ha de bästa förutsättningarna.

För mer information kontakta:
Kommunalråd Urban Widmark (M), 0451-26 83 78, 0709-81 83 78
Kommunalråd Lars-Göran Wiberg (C), 0451-26 84 07, 0709-81 84 07
Oppositionsråd Tommy Nilsson (S), 0451-26 83 68, 0709-81 83 68
Förvaltningschef Karina Hansson, 0451-26 85 73
Verksamhetsansvarig Norra station Mats Larsson, 0451-76 20 29

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48