Gå direkt till innehåll
Bild: Gabriella Arrland
Bild: Gabriella Arrland

Pressmeddelande -

Utställning på Hässleholms stadsbibliotek: Se skogen för alla träd

Se skogen för alla träd är en utställning av arkitekten Gabriella Arrland om samverkan mellan skogens olika dimensioner, som resulterat i en vision för Ranserödskogen. Utställningen öppnar lördagen den 15 januari kl. 11:00-12:00 på Hässleholms stadsbibliotek med Gabriella på plats. 

Utställningen är Gabriella Arrlands examensarbete från Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hon har med utgångspunkt i Ranserödskogen utanför Hässleholm undersökt skogens möjligheter och hur dess dimensioner kan samverka. Skogen kan vara produktion, rekreation, kultur och ekologi samtidigt, och delarna kan fungera tillsammans.

I stället för att se skogen som en samling av träd visar Gabriella hur skogens olika system samspelar och relaterar till varandra. Det finns stora möjligheter i framtiden att använda skogen på ett mer hållbart sätt. 

- Träden är för mig utgångspunkten för ett hållbart byggmaterial och som arkitekt tycker jag det är viktigt att man känner sitt arbetsmaterial och förstår hur det hänger ihop i en försörjningskedja, säger Gabriella Arrland.

Skogen ska ses för vad den är, och det kan vara både överraskande och förtrollande.

Utställningen hänger fram till fredagen den 11 februari.

Med reservation för eventuella ändringar i samband med nya restriktioner.

Kontakt ang. utställningen
Gabriella Arrland
gabriella.arrland@live.se

Kontakt stadsbiblioteket

Mia Dimblad
Bibliotekarie, Kultur- och fritidsförvaltningen
Tel. 0451-26 71 20
mia.dimblad@hassleholm.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Sara Wihlborg

Kommunikatör Kultur- och fritidsförvaltningen 0734478343