Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Tillsammans tar vi ansvar för Skånes utveckling

I en skrivelse som idag, fredag, når samtliga ledamöter i Högskolan Kristianstads styrelse framhäver Hässleholms kommunalråd vikten av ett fortsatt samarbete, inte bara för Hässleholm och Kristianstad utan för hela regionen.

”Högskolan Kristianstad, Hässleholms kommun och det regionala näringslivet kan tillsammans ta ansvar för Skånes utveckling, och bidra till att skapa tillväxt” slår man fast i skrivelsen som är undertecknad av Urban Widmark (M), Lars-Göran Wiberg (C) och Tommy Nilsson (S). Kommunalråden betonar även att de nya byggnaderna i etapp 3, som planeras stå klara i december 2013, kommer att erbjuda mycket flexibla och effektiva studieutrymmen på Norra station.

Skrivelsen har formulerats som underlag till det beslut som högskolestyrelsen ska ta rörande Högskolan Kristianstads framtid i Hässleholm. Styrelsen håller sitt möte den 7 december.

Skrivelsen bifogas i sin helhet.

För mer information, kontakta gärna
Kommunstyrelsens ordförande Urban Widmark: 0451-26 83 78
Förvaltningschef Karina Hansson: 0451-26 85 73
Verksamhetsansvarig Norra station Mats Larsson: 0451-76 20 29

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48