Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Talet om tillståndet i unionen 2022 – chatta med en EU-forskare!

Den 14 september 2022 är det dags för det årliga talet om tillståndet i den Europeiska unionen (EU), eller State of the Union (SOTEU) som det kallas internationellt. Samla dina kollegor eller elever för att få en överblick på europeisk politik tillsammans med Europa Direkt Skåne.

I september varje år håller EU-kommissionens ordförande ett tal i Europaparlamentet om tillståndet i unionen. Talet hölls för första gången 2010 och belyser det gånga året, utmaningarna i EU och blickar även framåt mot det kommande året. Årets tal hålls den 14 september av EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen. Efter talet kommer Europaparlamentets ledamöter föra en debatt, som även den går att följa live.

  • Genom att följa talet får vi inblick i hur det europeiska samarbetet fungerar, vilka utmaningar vi står inför i Europa och hur EU-länderna samarbetar för att nå de bästa lösningarna för EU:s framtid, säger Sofia Stridsberg, vikarierande verksamhetsansvarig för Europa Direkt Hässleholm.

Europa Direkt Skåne organiserar ett digitalt evenemang på Europa Direkt Skånes Facebook där talet sänds live och deltagare får möjlighet att chatta och ställa frågor till Michel Anderlini som är doktorand i globala politiska studier, med fokus på EU och Kaukasus, vid Malmö universitet. Evenemanget är ett samarbete mellan Europa Direkt-kontoren i Hässleholm, Lund, nordvästra Skåne och Sydskåne.

Datum: 14 september

Tid: kl. 9:00

Läs mer om evenemanget här: Talet om tillståndet i unionen 2022 | Facebook

Mer information kontakta:

Sofia Stridsberg, Europa Direkt Hässleholm

0451-26 70 00, sofia.a.stridsberg@hassleholm.se

http://www.hassleholm.se/europadirekt

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Sandra Holm

Näringslivsutvecklare 0451-26 83 53