Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Sveriges första prefabricerade skateboardramp invigs i Vinslöv

Efter en förfrågan från Hässleholms kommun och önskemål från traktens skej­tare började Finja som första svenska tillverkare arbetet med att ta fram en ramp i betong. Utvecklingsarbetet har kommit en bra bit och den andra prototypen som togs fram, en så kallad miniramp, invigs i Vinslöv måndag 16 augusti av Gull-Britt Jonasson, VD på Finja, och Urban Widmark, kommunstyrelsens ordförande i Hässleholm.
Rampen som är gjuten på fabriken i Finja är den första i Sverige som är till­verkad på detta sätt.

Skateboardrampen i Vinslöv ingår i Hässleholms kommuns samlade satsning på fritidsaktiviteter för ungdomar. Ambitionen är att även andra tätorter så småningom ska få liknande ramper. Det är sedan tidigare klart att en skateboardpark kommer att placeras i Stadsparken i Hässleholm.

- Finja AB har varit mycket tillmötesgående i det här arbetet. De har anpassat sig till både skateboardföreningens och kommunens önskemål, och resultatet har blivit oerhört bra, säger kommunalråd Urban Widmark (M).

- Ungdomarna i Vinslöv blir de första i Hässleholms kommun som får en egen skateboardramp. Vi satsar aktivt på alla våra tätorter och vill att hela kommunen ska leva, säger kommunalråd Lars-Göran Wiberg (C).

- En betongramp har mängder av fördelar, förutom de uppenbara, hållbara så är ljud­nivåerna på denna ramp betydligt lägre än plywoodramper. Vi kommer dessutom att tillsätta titandioxid i ramperna när vi börjar serietillverka dem, vilket bryter ner luftföroreningar, säger Gull-Britt Jonasson, VD på Finja.

Tid: Måndag 16 augusti kl 11.00
Plats: Vinslöv, lekplatsen/grönområdet i Kornvägens förlängning
Medverkande: Gull-Britt Jonasson, vd Finja AB, Christer Larsson, ordf i Vinslövs skateboardförening, kommunalråden Urban Widmark (M) och Lars-Göran Wiberg (C), fritidsnämndens ordf Göran Jönsson (C) och fritidschef Stefan Larsson.

Välkomna!

För mer information, kontakta gärna:
Kommunalråd Urban Widmark (M), 0451-26 83 78, 0709-81 83 78
Thomas Schönström, marknadsföringsansvarig på Finja AB, 0451-70 55 65

Ämnen

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48