Följ Hässleholms kommun

Superhelgen i Hässleholm blev en stor framgång

Pressmeddelande   •   Aug 23, 2016 21:22 CEST

Den gångna helgen var en riktig superhelg i Hässleholms kommun med mängder av besökare på Hässleholmsfesten, Hovdala International Horse Trials, Snapphanerallyt och Bjärnumskarnevalen. Det kommer att göras en utvärdering längre fram, men de spontana reaktionerna från kommunledningen är mycket positiva.

- Jag känner en mycket stor glädje och stolthet över denna fantastiska helg i Hässleholm. Vi ser det både som en satsning för kommunens egna medborgare och som ett sätt att få nya besökare att upptäcka vår fina kommun. Superhelgen har marknadsfört Hässleholm och Hovdalaområdet på ett mycket bra sätt, både lokalt och nationellt. Självklart måste vi utvärdera för att se om det kan göras ännu bättre nästa gång, men arrangemangen var helt klart lyckade, säger kommunalråd Lena Wallentheim (S).

- Den satsning som kommunen gjorde i helgen, både ekonomiskt och personellt, har fått mycket positiv respons. Att ordna flera aktiviteter samlat visade sig vara mycket lyckat och har säkert satt mer folk i rörelse än om man hade spritt ut evenemangen. Alla evenemang, även i Bjärnum, hade gott om besökare. Vi har också sett att det går utmärkt att samarrangera olika sorters aktiviteter på Hovdalaområdet, säger kommunalråd Mats Sturesson (C).

Hässleholmsfesten som arrangemang blev en succé med 3150 besökare. - Som arrangörer är vi otroligt nöjda med det. Vi hade inga anmälningar om övergrepp - hela kvällen förflöt lugnt och trivsamt. Men som med alla evenemang tar det ett tag att arbeta in det. Som jag ser det så gjorde vi bara en miss, och det var att vi hade en övertro på hur många som skulle komma. Om det blir en nästa gång så vet vi och kan anpassa oss bättre efter det, säger kulturchef Anders Rosengren.

- Hässleholmsfesten var en satsning för våra medborgare, där vi erbjöd barnfamiljer och ungdomar en musikfest utan höga entréavgifter. Det blev också en härlig och lyckad fest som många uppskattade. Det är viktigt att satsa på alla olika grupper i en kommun, säger Lena Wallentheim (S).

En utvärdering ska nu göras av superhelgens arrangemang. Då ska även mervärden belysas för föreningar och näringsliv i form av hotell, krögare och handlare.

- Men redan nu kan vi säga att vi har lyckats genomföra en riktig superweekend med flera hundra tävlande och preliminärt 25 000 besökare totalt under helgen, utöver Hässleholmsfesten. Vi vet också av erfarenhet att en dagsbesökare spenderar cirka 500-600 kr/dag och en övernattande mellan 1000-1500 kronor/dag, säger tillväxtchef Mikael Kipowski.
         

För mer information kontakta:
Kommunalråd Lena Wallentheim (S), 0451-26 83 71, 0709-81 83 71
Kommunalråd Mats Sturesson (C), 0451-26 83 42, 0709-81 83 42
Kulturchef Anders Rosengren, 0451-26 71 01, 0709-71 71 01
Tillväxtchef Mikael Kipowski, 0451-26 72 25, 0709-71 72 25

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.