Följ Hässleholms kommun

Stöttecenter firar 10 år av trygghet dygnet runt

Pressmeddelande   •   Dec 02, 2019 06:00 CET

Stöttecenter firar tio år och bjuder in till öppet hus. I december 2009 öppnade Stöttecenter i Hässleholm och målsättningen var att skapa trygghet dygnet runt för personer med sviktande psykisk hälsa. Ett decennium senare går det att konstatera att verksamheten har lyckats.

- Behovet av samtalsstöd kan uppkomma vilken tid som helst och genom Stöttecenter kan vi fånga upp människor i tid, säger enhetschef Malin Påhlsson.

Malin berättar att Stöttecenter tar emot mellan 650 och 850 samtal och i genomsnitt 350 besök i månaden, vilket visar att behovet av stöd i vardagen är stort.

Unik verksamhet

Under de tio år som verksamheten har bedrivits har den utvecklats till att bli en given del av den vård och omsorg som Hässleholms kommun erbjuder. Mycket är unikt med Stöttecenter, då inga journaler förs och ingen behöver uppge sitt namn. Stöttecenter är dessutom öppet dygnet runt, alla veckans dagar.

Program för öppet hus

14.00 hälsar verksamhetschef Caroliina Hejdenberg Lind välkommen

14.15 berättar omsorgsnämndens ordförande, Karin Axelsson, om verksamheten tillsammans med både personal och besökare

15.15 presenterar anhörigstrateg Stina Lindén programmet för Hässleholms kommuns anhörigverksamhet för våren 2020

15.30 berättar Marianne Larsson om återhämtning

16.00 föreläser Michael Wästerlid om psykisk hälsa

Tid och plats

Tid: 3 december, kl. 14.00 – 17.00

Plats: Stöttecenter, Fösta Avenyen 9, ingång från gården

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.