Följ Hässleholms kommun

SM i rally förstärker superweekend i augusti

Pressmeddelande   •   Apr 27, 2016 12:00 CEST

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade under onsdagen att ingå ett samarbetsavtal med Hässleholms motorklubb om evenemanget SM i rally 2016 som omfattar 175 000 kr i sponsorbidrag. Arrangemanget förväntas höja attraktionskraften för Hässleholms kommun och möjliggöra ökade intäkter genom övernattning och dagsbesök från de tiotusentals besökare som väntas till evenemanget.

- Vår satsning på SM i rally kan göra Hässleholm till en ännu bättre kommun vad gäller upplevelser. Besökarna ska känna sig hjärtligt välkomna till Hässleholm, säger kommunalråd Lena Wallentheim (S).

SM i rally genomförs den 19-20 augusti samma helg som Hovdala International Horse Trials i Hässleholm. Tillsammans förväntas evenemangen locka över 50 000 besökare till Hässleholms kommun under en helg, som redan kan betecknas som en superweekend. Tävlingen är större än vanligt i och med SM-statusen. Nytt för i år är att tävlande kommer från flera delar i Europa genom samarrangemang med West Euro Rally Cup. Tävlingarna har stort genomslag i media både på riksplan och lokalt. Tävlingarna sänds genom SBF-play.

- I och med att det blir så många besökare, tävlande och medresande räknar vi med att vårt näringsliv får goda intäkter. En dagsbesökare spenderar i genomsnitt 500 kr/dag och en övernattande cirka 1000 kr/dag, säger tillväxtchef Mikael Kipowski.

Avtalet om SM i rally omfattar även Hässlehoms GP och den tredje upplagan av Hässleholms Ekonomirally.

För mer information kontakta:
Tillväxtchef Mikael Kipowski, 0451 - 26 72 25, mikael.kipowski@hassleholm.se

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.