Följ Hässleholms kommun

Skolelever provvandrar Hovdalaleden

Pressmeddelande   •   Nov 04, 2015 16:12 CET

Den planerade Hovdalaleden har möjlighet att utses till en av Europas vandringsleder och torsdagen den 5 november kommer elever från Tormestorps skola bli bland de första att provvandra delar av Höjdarnas Höjdarled.

Välkommen till presskonferens torsdag 5 november 2015, kl. 9:00.

Samling, med bil, vid porttornet Hovdala slott för gemensam färd till Tullkvarn/Boketorp för att möta upp eleverna från Tormestorps skola. Fototillfälle utlovas.

Europas bästa vandringsled?

Hovdalaleden, som planeras bli en led på 55 km, har certifieringsinventerats enligt Leading Quality Trails - Best of Europe. Inventering har gjorts av European Ramblers Association (ERA), som är en paraplyorganisation för Europas vandringsföreningar. Detta innebär att Hovdalaleden har möjlighet att utses till en av Europas bästa vandringsleder. För närvarande finns det cirka tio sådana certifierade leder.

Sammankoppling av leder

Hovdalaleden kommer att bildas genom att delar av vandringslederna Genvägen, Finjasjöleden, Höjdarnas Höjdarled och Jakten på Gullspira knyts samman. Diskussionerna med markägarna vid vandringsleden Jakten på Gullspira är inne i slutskedet och anläggandet kan påbörjas efter nyår. Skolklasserna från Tormestorp kommer att besöka området vid Boketorp/Tullkvarn där det bland annat byggs en utsiktsplats, ett antal broar och en utsiktbro över en fors.

Eurorando 2016 engagerar

Höjdarnas Höjdarled och Jakten på Gullspira förväntas vara färdiga till Hovdala vandringsfestival och det stora Europeiska vandringseventet Eurorando som äger rum 10-17 september 2016. Dagarna innan vandringseventet kommer ERA dessutom att ha sin årliga kongress i Hässleholm. Vandringseventet kommer att engagera många och det kommer att behövas cirka 50 volontärer som ska fungera som vandringsvärdar till utländska vandringsgrupper.

För mer information kontakta:

Bjarne Öhrling, projektledare Hovdala vandringscentrum

tfn 0709-71 72 31, bjarne.ohrling@hassleholm.se

Lina Jönsson, Hässleholms turistbyrå,

tfn 0709-71 73 06

Läs mer: http://www.era-ewv-ferp.com/programs/lqt/

                http://www.eurorando2016.com/sv

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Bifogade filer

PDF-dokument