Följ Hässleholms kommun

Skåne lyfter - i Hässleholm den 15 maj!

Pressmeddelande   •   Maj 12, 2015 16:33 CEST

För sjätte året i rad och för första gången i Hässleholm synliggörs satsningen Skåne lyfter runt om i Skåne. Satsningen görs på initiativ av Region Skåne tillsammans med en rad samverkansaktörer från kommuner, idéburna sektorn, förening och näringsliv.

 Den nya regionala utvecklingsstrategin "Det öppna Skåne 2030" kommer att sätta prägel på innehållet. Människor, upplevelser, arbete, kultur, idrott, nya idéer, innovation och entreprenörskap, utbildning, natur, ren luft, dofter och smaker är några ledord.

På varje turnéstopp finns ett infotorg fyllt av aktiviteter, hälsotest, scen med uppvisningar, spännande intervjuer, utmaningar och utlottningar. Flera föreningar från kommunen visar upp sin verksamhet. Kommunen finns på plats och informerar om bland annat Europaforum och förslaget till ny översiktsplan för staden Hässleholm. Allt sker under ledning av konferencier Ola Selmén. Flera tipsrundor finns med möjlighet att bland annat vinna en Skåne lyfter-ryggsäck med innehåll. Allt äger rum på Stortorget i Hässleholm mellan kl. 12-17 den 15 maj.

-Nu hoppas vi bara på vackert väder, säger Irene Nilsson (S), ordförande kommunfullmäktige, som inledningstalar tillsammans med Ida Nilsson (MP), ordförande Region Skånes folkhälsoberedning, och tillägger: -Väl mött från alla oss medverkande!

För mer information kontakta:

Ritva Nilsson, Samordnare Tel 0451-26 73 86, ritva.nilsson@hassleholm.se

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Bifogade filer

PDF-dokument