Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

”Samtal Medmänniska” på Hässleholms stadsbibliotek

Tisdag 5 oktober kl. 19:00 hålls föredrag och samtal på Hässleholms stadsbibliotek med sorg och tacksamhet som ämne. Samtalsledare är Sven Röstin, präst i Svenska Kyrkan i Vittsjö, med lång erfarenhet av samtal.

En kväll med öppet samtal på biblioteket om livet och existentiella frågor som vi ställs inför. Sorg och tacksamhet är något som många har kommit i kontakt med på olika sätt under året som gått. Efter en inledning av Sven Röstin öppnar vi för att dela med, och lyssna på, varandra med ömsesidig respekt. Vi samtalar inte för att bli bedömda utan för att vi vill vända och vrida på våra gemensamma frågor och tankar. Lyssnandet står i centrum.

"En grundtanke från mitt håll är att dra mitt strå till stacken för att motarbeta onödig polarisering och kanske t.o.m. träna oss i att från olika utgångspunkter ’bryta’ tankar med varandra. Med min bakgrund som sjukhuspräst har jag mött sjukhusets personal, räddningstjänsten, vårdskolan, högskolan etc. En utgångspunkt för de samtalen är att tyngdpunkten ligger i det allmänmänskliga och det önskar jag med samtalen på biblioteken också,” säger Sven Röstin.

Kontakt
Sven Röstin
Präst Svenska Kyrkan
070-555 11 25

Ang. arrangemanget
Mia Dimblad
Bibliotekarie
Kultur- och fritidsförvaltningen
0451-267120
mia.dimblad@hassleholm.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Sara Wihlborg

Kommunikatör Kultur- och fritidsförvaltningen 0734478343