Gå direkt till innehåll
Exempel på hur en station längs aktivitetsrundan kan se ut.
Exempel på hur en station längs aktivitetsrundan kan se ut.

Pressmeddelande -

Roliga träningstips för alla i kommunens motionsspår

Kultur- och fritidsförvaltningen står bakom en ny aktivitet för att ge Hässleholms kommuns medborgare inspiration till extra pulsträning, styrka och rörlighet. Längs åtta av kommunens motionsspår finns skyltar med roliga tips på övningar som passar alla - från de allra yngsta till vuxna, från vältränade till nybörjare. I en av parkerna finns en aktivitetsrunda med utmaningar för den som gillar att trixa med bollar. Passa på att träna tillsammans hela familjen nu under höstlovet!

Aktivitetsrundorna för puls och styrka är tänkta som en slags cirkelträning för kroppens alla muskelgrupper. Vid 12 stationer längs varje motionsspår finns roliga övningar och kul fakta om hälsa och motion. För vuxna finns två olika svårighetsnivåer och för barn hjälper figurerna "Klicken med vänner" till med hur övningarna ska utföras. Med QR-koder kan man titta på korta filmer om hur övningarna bör göras på bästa sätt. 

- Vi hoppas att fler ska inspireras till att motionera och hitta glädjen med att komma ut och göra enkla övningar under sin motionsrunda, var och en utifrån sin egen kapacitet och förmåga, säger Henrik Samevik, avdelningschef vid Kultur- och fritidsförvaltningen, Hässleholms kommun. Detta är ett sätt att öka utbudet av rörelseaktiviteter för alla och vi känner ju väl till vilka direkta och positiva effekter motion har på vår hälsa, menar Henrik. 

Puls- och styrka-skyltarna finns på följande platser:

  • Hässleholm 2,5 kilometer (Hässleholmsgården)
  • Ljungdala/Stoby 1,5 kilometer
  • Sösdala 1,8 kilometer (Vannaröd)
  • Bjärnum 3 kilometer (Möllerödssjön)
  • Vittsjö 2,5 kilometer (Vittsjö skola)
  • Hästveda 3 kilometer (Lillasjön)
  • Vinslöv 3 kilometer (Furutorpsskolan)
  • Tyringe 1,8 kilometer (Bödkaredalen)

Bollkul är en annan variant av aktivitetsrunda som finns i Djupadalsparken, i centrala Hässleholm. Här kan du utmana dig med åtta olika bollövningar och det enda du behöver ta med dig är en boll (av en fotbolls storlek). Övningarna blandas mellan spark, kast, trix och balans och det finns alternativ för både barn och ungdomar/vuxna vid varje övning. Rundan börjar vid lekplatsen och följer grusgången genom parken.

Aktivitetsrundan är framtaget av Träning i Livet och finns på över 200 platser i Sverige. Konceptet ska stimulera barn och vuxna att röra på sig tillsammans. Genom att rundorna finns tillgängliga för alla bidrar detta till kommunernas folkhälsoarbete. Satsningen med aktivitetsrundorna är en del av Hässleholms kommuns arbete med Friluftslivets år 2021 och erhållandet av så kallade "Lovpengar" från Socialstyrelsen.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48