Gå direkt till innehåll
Bild: Christianstads Motettkör
Bild: Christianstads Motettkör

Pressmeddelande -

(OBS: Ändrat datum!) QUATTRO - Pärlor från Duvemåla och operans värld

Söndag den 17 oktober kl. 16:00 i kulturhusets Röda salong är det dags för den andra föreställningen i vår klassiska konsertserie QUATTRO. I denna eftermiddagskonsert i två akter bjuder Christianstad Symfoniker och Christianstads Motettkör på pärlor ur Kristina från Duvemåla och operans värld.

Publiken kommer bland annat att få höra Klockarian ur Delibes opera Lakmé, O mio babbino caro ur Puccinis Gianni Schicchi och Fångarnas kör ur Verdis Nabucco. Sångsolist är sopransångerskan Sabina Zweiacker som medverkat i en mängd produktioner med Sveriges Radios Symfoniorkester, Göteborgs Symfoniker och Malmö Symfoniorkester.

Kören dirigeras av Lena Ekman Frisk, universitetslektor i körsång/körledning vid Musikhögskolan I Malmö och föreståndare vid Körcentrum Syd, Lunds universitet. Orkestern dirigeras av Ulf Åkesson Lefler, kantor och körledare.

Arrangörer är Kultur Hässleholm och Hässleholms Konsertförening.

Kontakt
Elisabeth Fäldt
Hässleholms Konsertförening
elisabeth.faldt@telia.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Sara Wihlborg

Kommunikatör Kultur- och fritidsförvaltningen 0734478343