Gå direkt till innehåll
Pressvisning 28 oktober: Västerskolan - Skånes snyggaste skola?

Pressmeddelande -

Pressvisning 28 oktober: Västerskolan - Skånes snyggaste skola?

I Hässleholms kommun har barnens skolmiljö högsta prioritet. Mellan åren 2006 och 2013 investerar Hässleholm totalt ca 570 mnkr i flera större renoveringar och nybyggnationer av skol- och förskolor. Den nyligen invigda Västerskolan 7-9 är ett av de mer spektakulära projekten vad gäller arkitektur, konstnärlig utsmyckning och materialval. Trygghet har varit ett nyckelord i utformningen.

En trygg skola och en bra miljö behövs för att nå goda studieresultat. I projekteringen av Västerskolan 7-9, med en budget på 95 mnkr, har strävan efter just trygghet fått styra mycket av arkitekturen. Det har resulterat i 5 000 kvm med öppna ytor, runda former, många ljusinsläpp, högt i tak, behaglig ljudmiljö, genomgående naturmaterial – ekdetaljer, klinkers, parkettgolv - stora glaspartier, framträdande konstverk och moderna flexibla lektionssalar med den senaste tekniken. Planlösningen är fri från korridorer och präglad av öppenhet, ett medvetet val för att förebygga mobbning och skadegörelse.

Sammantaget har det blivit en skolbyggnad med en rymd som snarare påminner om ett modernt universitet än ett traditionellt högstadium och med en arkitektur som möjliggör modern pedagogik och god studiemiljö. Västerskolan har väckt stort intresse i omvärlden och redan haft flera studiebesök. Projektet har genomförts som ett partneringsamarbete, där byggherre, konsulter och entreprenörer samarbetar genom hela processen.

Västerskolan 7-9 invigdes den 13 augusti inför terminsstarten. Då återstod fortfarande en del markarbeten och bokhyllorna gapade tomma. Nu är verksamheten i full gång och såväl elever som inredning är på plats.

Därför hälsar vi er nu välkomna till en pressvisning av Västerskolan där vi visar runt och berättar om tankarna bakom husets arkitektur, de pedagogiska vinsterna och partneringsamarbetet.

Tid: Fredagen den 28 oktober kl 14
Plats: Västerskolan, Backsläntsg 9 Hässleholm. Huvudentrén nybyggnaden (P-plats Kaptensg). Medverkande: Arkitekt Torleif Olsson, Arkitektgården i Kristianstad, entreprenadchef Ulf Jönsson, NCC, rektor Paul Szabo, projektledare Mats Olsson, kommunalråden samt flera entreprenörer.
Anmäl gärna deltagande och ev önskemål om pressbilder till lina.holmberg@hassleholm.se
Vi bjuder på fika!

För mer information kontakta:
Projektledare Mats Olsson, 0709-81 81 61
Rektor Paul Szabo, 0451-26 79 06
Kommunikationschef Hanna Gardell, 0451-26 83 48

Ämnen

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48