Följ Hässleholms kommun

Pressträff - Möt Polens ambassadör samt Polens f.d. riksbankschef och finansminister

Pressmeddelande   •   Aug 24, 2015 10:54 CEST

Polen är temalandet för årets Europaforum Hässleholm och i samarbete med Polska Institutet i Stockholm och Polska ambassaden har man lockat hit en rad framstående politiker och tjänstemän från landet.

Både ambassadör Tarka och Balcerowicz medverkar vid seminariet ”EU och konflikten i Ukraina – Vad kan vi göra?”, klockan 10.15 i Röda salongen, Hässleholm Kulturhus. Wieslav Tarka är även med och inviger fotoutställningen ”Från solidaritet till runda bordet” samt invigningstalar måndagen den 24 augusti, då temat är ”Polen och Migration i Europa”.

Leszek Balcerovicz medverkar också vid ”European Economic Symposium” där han talar kring ämnet ”Tillväxt i EU” med underrubriken ”Är Polens ekonomiska modell något för Europa?”. Balcerowicz är en av förgrundsgestalterna bakom den polska modellen som visat sig mycket framgångsrik och som bland annat lett till att Polen klarat sig väl genom hela den ekonomiska krisen.

Möt dem under pressträffen som äger rum på tisdag den 25 augusti klockan 12.10 i pressrummet på andra våningen i Hässleholm Kulturhus. Varmt välkomna!

Allmänt om Europaforum Hässleholm
Europaforum Hässleholm är Sveriges ledande plattform för diskussion om Europafrågor och arrangeras av Hässleholms kommun. Europaforum erbjuder seminarier och debatter kring aktuella frågor. Samtliga programpunkter är gratis och öppna för allmänheten. Årets Europaforum Hässleholm pågår fram till torsdag den 27 augusti.

För mer information kontakta:
Mattis Kristoffersson, EU-samordnare i Hässleholms kommun, 0723-93 84 32

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.