Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Var med när Visit Sweden i Danmark, Tourism in Skåne och dansk media vandrar på Hovdala

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Var med när Visit Sweden i Danmark, Tourism in Skåne och dansk media vandrar på Hovdala

Vi ser ett oerhört sug och intresse efter vandringsupplevelser från framför allt Danmark och Tyskland, och på Hovdala naturområde har vi mycket goda möjligheter att erbjuda turister just det, säger Carina Jönsson-Lindholm, turistinformatör, Hässleholms kommun.

I Skåne och i Hässleholms kommun finner danskar mer plats och frihet i naturen, sköna friluftsaktiviteter. Onsdag 25 mars kommer Visit Sweden i Danmark och Tourism in Skåne med sju danska journalister till Hovdala för att delta i vandringsaktiviteter. De besöker Hovdala trädhus och får se Hovdalas och Mölleröds vackra och varierande natur.

– I Danmark är intresset för vandring stort och vandringslagen är många. Ofta söker sig danska vandrare långt utanför hemlandet för att uppleva natur och kulturhistoria de inte finner därhemma, säger Bjarne Öhrling, projektledare, Hässleholms kommun.

Eurorando i Skåne 2016
I september förra året anordnades Hovdala vandringsfestival för första gången, och många danskar deltog. I september 2016 står Skåne värd för Eurorando, Europas största vandringsevent. I Hässleholms kommun finns det stor potential för vandringsintresserade att uppleva spännande vandringsleder i ett kulturhistoriskt rikt landskap med mycket varierad och artrik natur.

– Inför Eurorando i Skåne 2016 vill vi visa upp kommunens goda möjligheter för vandring och friluftsliv. Med besöket får representanter från dansk media chansen att upptäcka våra vackra vandringsleder, stigar och spår som finns på Hovdala naturområde, säger Bjarne Öhrling.

Hovdala som vandringscentrum
Hovdala och Mölleröds naturområden passar året om för friluftsaktiviteter som vandring, fiske och fågelskådning. Det finns även slingor för hund och för mountainbike, och ridvägar för den som vill ut och träna till häst. Möjligheterna för ett vandrings- och friluftscentrum på Hovdala naturområde är goda, och intresset från danskt håll har varit stort. När Visit Sweden i Danmark, Tourism in Skåne och representanterna från dansk media nu besöker Hovdala slott, avslutar de besöket på Glada Geten Gårdsmejeri i Lilla Oberöd. 

F
ör mer information och deltagande
Representanter från lokal media har möjlighet att sluta upp vid Glada Geten Gårdsmejeri i Lilla Oberöd klockan 12.30.

Kontakta:
Bjarne Öhrling, projektledare 
Tel 0451-26 88 80, bjarne.ohrling@hassleholm.se

Carina Jönsson-Lindholm, turistinformatör
Tel 0451-26 73 07/0709-71 73 07, carina.jonsson-lindholm@hassleholm.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48

Relaterat innehåll