Följ Hässleholms kommun

Pressinbjudan - Välkommen till Hovdala vandringsfestival!

Pressmeddelande   •   Sep 11, 2015 14:29 CEST

På söndag, den 13 september, är det dags för den andra upplagan av Hovdala vandringsfestival – Sveriges största vandringsevent! Intresset för årets festival har varit mycket stort, 7 av de 16 vandringarna är slutsålda, och pressen är varmt välkommen att vara med!

– Tillsammans med deltagarna vill vi skapa en festivaldag med aktiviteter där alla är med och bidrar till helhetsupplevelsen. Nytt för i år är vandringen med yoga-inslag, som det varit väldigt stort intresse för och som är slutsåld sedan länge, berättar Bjarne Öhrling, projektledare vid tillväxtavdelningen, Hässleholms kommun.

Återkommande festival
– Tanken är att Hovdala vandringsfestival ska bli en återkommande festival där allt fler, nationellt och internationellt, får upp ögonen för den fantastiskt vackra och varierade natur som finns i kommunen, säger Bjarne Öhrling.

Vandringsfestivalen är också del i förberedelserna inför Eurorando 2016, Europas största internationella vandringsevenemang, som nästa år äger rum i Skåne och där Hässleholm är en av värdarna.

Pressanmälan
Vill du som journalist eller fotograf delta under hela eller del av dagen, anmäl dig till Bjarne Öhrling, projektledare. Han kan även svara på övriga frågor kring festivalen, vandringslederna och lämpliga fototillfällen. 

På förmiddagen startar vandrare från Hovdala slott i omgångar på de olika vandringslederna, och vid lunchtid samlas de vid slottet igen för att äta och umgås. Det finns tillfälle att vandra med på någon av lederna eller att möta upp festivaldeltagare runt lunchen vid slottet. Och om du ska med och vandra, bra kläder och skor är ett måste. Ta gärna med egen vattenflaska. För mer information om de olika vandringarna och starttider, besök www2.nortic.se/tickets/event/7846

För mer information, kontakta:

Bjarne Öhrling, projektledare
Tel 0451-26 88 80, 0709-71 72 31, bjarne.ohrling@hassleholm.se

Läs mer om Hovdala vandringsfestival: www.hassleholm.se/vandrapahovdala

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Bifogade filer

PDF-dokument