Följ Hässleholms kommun

Pressinbjudan - Fortsatt arbete med destinationsutvecklingen av Skåne Nordost

Pressmeddelande   •   Aug 26, 2015 16:49 CEST

Efter ett sommaruppehåll drivs arbetet med destinationsutvecklingen i Skåne Nordost vidare. Målet är att skapa en långsiktig och hållbar utveckling av området.

På torsdag den 27 augusti fortsätter arbete med den tredje workshopen i processen. Under dagen kommer Region Skånes bolag, Tourism in Skåne, att ge oss en djupdykning i marknadssegmentering, de utländska marknaderna och målgrupperna. Vilka förväntningar har de utländska besökarna på våra produkter och hur lockar vi dem till vårt område?

Det är genom att locka de utländska turisterna som näringen kan växa mest. Genom att förlänga turistsäsongen med nya säsonger och nya teman kan vi erbjuda det utländska besökarna något att uppleva, även utanför de traditionella sommarmånaderna juni-augusti så vi svenskar oftast har vår semester. Semestervanorna ser olika ut i olika länder.

– Egentligen är det hela enkelt. Arbetet i processen handlar om att skapa förutsättningar för att öka lönsamheten i företagen och skapa nya arbetstillfällen säger Mikael Kipowski, tillväxtchef i Hässleholms kommun.

Initiativet till processen har tagits av Tourism in Skåne och för uppdraget har anlitats konsultbolaget Tyréns, tillsammans med Svensk Destinationsutveckling (Svedest).

Gruppen som arbetar med processen består av representanter från besöksnäringen och kommunala tjänstemän i de fem kommunerna Kristianstad, Hässleholm, Osby, Bromölla och Östra Göinge. 

För mer information och deltagande:

Gruppens tredje workshop hålls den 27/8 kl. 09.00-16.00 på Norra station i Hässleholm, i sal 2, besöksadress: Norra stationsgatan 8A, Norra Station.

Press välkomnas efter workshopen, ca kl. 16.00.

Kontakta:

Eva Berglund, Kristianstads kommun tel 044-13 54 08
Jenny Segertun, Hässleholms kommun tel 0451-26 73 03
Anna Nordstrand, Osby kommun tel 0479-52 85 10
Tobias Delfin, Bromölla kommun tel 0456-82 22 54
Camilla Palm, Östra Göinge kommun 044-775 60 62
Pia Jönsson Rajgård, VD på Tourism in Skåne AB 0768 - 87 07 30

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Bifogade filer

PDF-dokument