Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Premiär för #mitthässleholm – avsnitt medarbetare

I veckan är det premiär för en medarbetarfilm under vinjetten #mitthässleholm. Avsnittet där tre medarbetare berättar om sin vardag är en fristående fortsättning på tidigare avsnitt med medborgare. Nu får vi följa enhetschefen Dalal, förskolläraren Kristian och socialsekreteraren Johanna.

- Syftet med filmen är att visa upp Hässleholms kommun som arbetsplats och ge en känsla för hur livet som medarbetare kan vara här. Vi hoppas att den kan bidra till att fler upptäcker vad kommunen har att erbjuda och att vi kan intressera fler till att arbeta här med oss, säger personalchef Marie Söderqvist.

I filmavsnittet, som är knappt tio minuter långt, får man följa huvudpersonerna under en arbetsdag och ta del av deras personliga upplevelse som medarbetare.

- Vi är stolta över Hässleholms kommuns medarbetare och det arbete som de utför varje dag. Kristian, Dalal och Johannas berättelser i filmen förstärker den stoltheten, säger kommunalråd Lars Johnsson (M), Robin Gustavsson (KD) och Lena Wallentheim (S).

Stort rekryteringsbehov hos kommunerna

Hässleholms kommun har precis som många andra kommuner ett stort rekryteringsbehov. Välfärdssektorn behöver rekrytera tusentals medarbetare de kommande åren.

- Till viss del är vi kommuner konkurrenter om samma kandidater, men till största del måste vi samarbeta för att tillsammans attrahera potentiella medarbetare till våra verksamheter. Jag ser fram emot att Kristian, Dalal och Johanna tillsammans med oss andra kan inspirera fler till att välja en kommunal karriär, säger Marie Söderqvist.

#mitthässleholm

Arbetet med #mitthässleholm inleddes 2015 med fyra avsnitt där tolv hässleholmare är huvudpersoner. Tanken med #mitthässleholm är att synliggöra alla de berättelser som varje dag skapas i Hässleholms kommun. Det finns många olika bilder av Hässleholm och varje dag skapas nya upplevelser. Genom att dela berättelser, bilder och filmer i sociala medier och tagga dem med #mitthässleholm kan fler bidra med just sin bild.

För mer information kontakta:

Marie Söderqvist, personalchef
Tel 0451-26 80 73

Lars Johnsson (M), kommunalråd

Tel 0451-26 83 46

Robin Gustavsson (KD), kommunalråd

Tel 0451-26 80 00

Lena Wallentheim (S), kommunalråd
Tel 0451-26 83 71

Martin Lang, filmproducent

Tel 0736-43 95 61

Läs mer:

www.hassleholm.se/jobb

https://www.hassleholm.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss.html

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48