Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Premiär för digitalt skolval

Från och med i år ska vårdnadshavare i Hässleholms kommun som har barn som börjar i förskoleklass, välja skola via kommunens e-tjänst.

Ökar effektiviteten
Genom att vårdnadshavare ansöker digitalt blir det en mer effektiv hantering av skolvalet.

- Vi tar nästa steg i att bli mer digitala. Vi är glada att erbjuda den här möjligheten, säger Niklas Persson, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Den som inte har ett bank-ID, som inte har ett fullständigt personnummer eller där någon i familjen har skyddad personuppgifter, ansöker via blankett. Vårdnadshavaren hämtar blanketten hos kontaktcenter i Stadshuset, eller hos barn- och utbildningsförvaltningen på Havremagasinet i Hässleholm.

Så fungerar skolvalet

Den som är vårdnadshavare och har barn som börjar i förskoleklass hösten 2022, får e-post eller post om skolvalet. På hassleholm.se finns mer information. Där finns också e-tjänsten för att ansöka om grundskola. Skolvalet öppnar den 1 februari och stänger den 25 februari.

Så fungerar det att välja grundskola inför förskoleklass i Hässleholms kommun

För mer information, kontakta:

Niklas Persson, förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen
Tel: 0451- 26 76 75
E-post: niklas.s.persson@hassleholm.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Ida Forsberg

Kommunikatör Kommunikationsenheten 0451-26 72 38