Följ Hässleholms kommun

Positivt besked för Yrkeshögskolan Syd i Hässleholm - åtta av tio utbildningar beviljade

Pressmeddelande   •   Jan 26, 2018 12:28 CET

Under fredagen den 26 januari presenterade Myndigheten för yrkeshögskolan vilka utbildningar som beviljats inför hösten 2018. Yrkeshögskolan Syd i Hässleholm beviljas åtta av tio ansökta utbildningar.

- Det är ett glädjande besked för oss i Hässleholm, men också för hela regionen. Yrkeshögskoleutbildningarna är en viktig resurs för att tillgodose företagarnas kompetensbehov vilket i sin tur är nödvändigt för en positiv tillväxt, säger kommunstyrelsens ordförande Pär Palmgren (M).

Myndigheten för yrkeshögskolan tog emot 1208 ansökningar och av dem beviljades 525, vilket ger en beviljandegrad på 43% sett över hela landet. För Yrkeshögskolan Syd i Hässleholm innebär årets besked en beviljandegrad på 80%.

- Jag måste erkänna att beskedet inte riktigt sjunkit in ännu, men jag är oerhört glad och lättad – detta är precis vad vi har jobbat för! Vi vet att de som går våra utbildningar är eftertraktade på arbetsmarknaden och nio av tio av våra elever har jobb direkt efter examen. Nu kan vi ge ännu fler möjlighet att växa, både studerande och företag, säger Tony Helm, rektor Yrkeshögskolan Syd i Hässleholm.

Yrkeshögskolan i Hässleholm beviljas utbildningarna tågtekniker, elingenjör/elkonstruktör, elkraftsingenjör – projektering och beredning, entreprenör elinstallation – auktoriserad elinstallatör, automationsingenjör, anläggningsingenjör produktionsledning, byggnadsingenjör produktionsledning samt entreprenadsingenjör – bygg och anläggning. Utbildningarna arbetsledare anläggning och produktionsledare husbyggnad beviljades inte.

- Att vi beviljas utbildningen för tågtekniker är extra glädjande och det betyder att Hässleholms roll som knutpunkt stärks ytterligare. Tillsammans med den nya tågunderhållsdepån och satsningen på höghastighetsstation är detta inte bara en stor del av vår identitet, utan en viktig del för hela kommunens utveckling, säger Lena Wallentheim (S), kommunstyrelsen andre vice ordförande.


För mer information kontakta:

Tony Helm, rektor Yrkeshögskolan Syd i Hässleholm
Tel 0709-818054, tony.helm@hassleholm.se

Madeleine Leth, Yrkeshögskolesamordnare

Tel 0732-490212, madeleine.leth@hassleholm.se

Henric Fröjd, Yrkeshögskolesamordnare

Tel 0732-490210, henric.frojd@hassleholm.se

Pär Palmgren, kommunstyrelsens ordförande

Tel 0451-26 83 75, par.palmgren@hassleholm.se

Lena Wallentheim, kommunstyrelsens andre vice ordförande

Tel 0451-26 83 71, lena.wallentheim@hassleholm.se

Läs mer: 

https://www.myh.se/Nyhetsrum/Nyheter/2018/Manga-nya-platser-i-yrkeshogskolan/

http://yhsyd.se/

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.