Gå direkt till innehåll
Centerpartiets partiledare Annie Lööf är en av deltagarna i panelsamtalet som avslutar Europaforum Hässleholm.
Centerpartiets partiledare Annie Lööf är en av deltagarna i panelsamtalet som avslutar Europaforum Hässleholm.

Pressmeddelande -

Partiledarsamtal om framtidens EU

Temat för årets Europaforum Hässleholm är ”Post Brexit” och hur Europeiska unionen ska formas i framtiden utifrån svenska ögon. Fyra dagars seminarier, från 28 till 31 augusti, avslutas med ett panelsamtal med hittills fem anmälda partiledare.

Det förändrade världsläget har skapat nya utmaningar för Europa och den Europeiska unionen.Partiledarsamtalet utgår från frågor kring hur Sveriges politiska ledare vill att framtidens Europa ska utformas. Partiledarna för Sveriges riksdagspartier är inbjudna och hittills har Anna Kinberg Batra (M), Annie Lööf (C), Ebba Busch Thor (KD), Jan Björklund (L) och Jonas Sjöstedt (V) tackat ja.

- Vi har intressanta seminarier alla dagar, men jag ser lite extra fram emot panelsamtalet med partiledarna som avslutar årets Europaforum. Att fem av åtta riksdagspartiledare med sina hektiska scheman prioriterar att komma hit, stärker Europaforum Hässleholm som plattform för EU-frågor, säger Maria Lindblad som är tillförordnad chef för Europaforum Hässleholm.

Samtalet kommer att ledas av två av Sveriges främsta EU-journalister: Rolf Gustavsson och Ylva Nilsson. Rolf har de senaste åren arbetat som kolumnist på Svenska Dagbladet samt skrivit boken ”Europeiska episoder”. Ylva driver, efter ett antal år som EU-korrespondent, den EU-politiska bloggen ”Om Europa”. Tillsammans har radarparet mer än trettio års erfarenhet av att bevaka EU och europeiska frågor.

- Förutom partiledarna har vi många andra spännande gäster som kommer att bidra med både engagemang och expertkunskap. Är man nyfiken att se hela utbudet så finns programmet nu på eu-forum.se, säger Mattis Kristoffersson, samordnade för Europaforum Hässleholm.

För mer information kontakta:

Mattis Kristoffersson, samordnare Europaforum Hässleholm, 0723-93 84 32

Maria Lindblad, t.f. chef Europaforum Hässleholm, 0734 – 25 37 46

Läs mer:

www.eu-forum.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48

Relaterat innehåll