Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

På stadsbiblioteket: Kvinnliga filmpionjärer, Skåneleden och läsmanifestation för Ukraina

Mycket händer på stadsbiblioteket nästa vecka! 

Läsmanifestation för Ukraina
På måndag den 21 mars kl. 15:00-15:15 fortsätter biblioteket sin Läsmanifestation för Ukraina. Bibliotekarier på flera olika Snoka-bibliotek läser samtidigt ur boken Dagar i Alchan-Jurt av Arkadij Babtjenko. Detta är en återkommande manifestation och är tänkt att fortsätta så länge det är aktuellt.

Läsecirkel
Stadsbibliotekets läsecirkel fortsätter denna vecka med samtal om boken Familjelexikon av Natalia Ginzburg. Läsecirkeln äger rum digitalt den 22 mars (med föranmälan) samt på biblioteket den 23 mars (utan föranmälan).

Föreläsning om kvinnliga filmpionjärer
Torsdag den 24 mars kl. 17:00 håller Boris Zetterlund en föreläsning på biblioteket om kvinnor i filmhistorien. Boris, som är en filmentusiastisk före detta senior advisor och bibliotekarie, berättar om filmskapandets pionjärer utifrån sin roman Stumt ljus. Vi höra om filmens genombrott och kvinnornas roll då och nu i filmens värld. Romanen är en kärleksförklaring till filmskapandets pionjärer, män och kvinnor, och tiden efter förra sekelskiftet.

Sagt om föreläsningen: "Allt ljus på romanen Stumt ljus och författaren Boris Zetterlund när han föreläser om kvinnor i filmhistorien. Super Trouper! Om du får möjlighet att lyssna till programmet - ta den!"

Boris Zetterlund, född i Istrien och uppvuxen i Malmö, har arbetat i biblioteksvärlden i 35 år. Han har ett stort engagemang för folkbiblioteket som ett bildningscentrum, i såväl en fysisk som digital värld. Har föreläst om bibliotek i Sverige och internationellt (Norden, Leipzig, London, Prag, Washington). 

Föreläsning om Skåneleden
Lördag den 26 mars kl. 11:00 föreläser friluftsstrategen Magnus Malm från Stiftelsen Skånska Landskap om Skåneleden – en vital 40-åring. Lagom till alla vårens utflykter får vi tips på fina vandringar på Skåneleden. Det kan vara olika förslag på leder ur tillgänglighet och svårighetsgrad, men vi får även veta mer om Skåneledens historia.

Föreläsningen ges inom ramen för bibliotekets projekt Hälsohörnan med stöd av Region Skåne. Hälsohörnan är en plats på biblioteket med ny och aktuell litteratur och information om olika aspekter av hälsa.

Kontakt
Mia Dimblad
Bibliotekarie, Kultur- och fritidsförvaltningen
mia.dimblad@hassleholm.se
Tel. 0451-267120

Boris Zetterlund
borisuz@gmail.com
Tel. 073-3584412

Magnus Malm
Friluftsstrateg, Stiftelsen Skånska Landskap
magnus.malm@skanskalandskap.se 
Tel. 0725-971328

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Sara Wihlborg

Kommunikatör Kultur- och fritidsförvaltningen 0734478343