Följ Hässleholms kommun

Omsorgsförvaltningen testar VR-glasögon

Pressmeddelande   •   Mar 24, 2017 08:33 CET

Måndagen den 27 mars kommer omsorgsförvaltningen i Hässleholms kommun att testa VR-glasögon på äldreboendet Sjögläntan i Vinslöv. Det är två typer av virtuella scenarion som de boende kommer att kunna testa.

Förhoppning om ökad kvalitet och mervärde

Det är ett antal av de boende på äldreboendet Sjögläntan som kommer att delta i testet av tekniken virtual reality eller ”virtuell verklighet”, i form av VR-glasögon. Syftet med testet är att i ett första steg utvärdera om detta är något som de boende uppskattar.

- I ett längre perspektiv tror vi att VR-glasögon kan öka kvaliteten och skapa mervärde för brukare, genom att fler möjligheter till aktivering skapas, säger omsorgsförvaltningens samordnare för system och teknik Maria Olsson.

Olika typer av scenarion

De boende på Sjögläntan kommer att kunna testa två typer av virtuella scenarion i form av betraktelser, där de följer med genom en film. De kommer att kunna välja mellan en promenad genom en stad, samt en promenad i en skog.

- Jag hoppas att testet faller väl ut, då fördelarna med VR-glasögon är många. Genom ett knapptryck skulle brukare kunna förflyttas virtuellt till olika resmål eller delta i en aktivitet. Filmerna som visas kan förhoppningsvis anpassas efter den som använder glasögonen, på så vis kan vi använda tekniken i många syften, säger Maria Olsson.

Media är varmt välkomna att besöka utprovningen av VR-glasögon på Sjögläntan.


Tid: 27 mars, kl. 13.00 – 16.00.

Plats: Sjögläntans äldreboende, Vinslöv.

För mer information kontakta:

Maria Olsson, samordnare system och teknik Tel 0451-26 72 32, maria.olsson@hassleholm.se

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.