Följ Hässleholms kommun

Ombyggnaden i Hässleholms centrum närmar sig slutet

Pressmeddelande   •   Okt 30, 2017 15:20 CET

Arbetet med Amelies plats går framåt och i december kommer du att kunna ta del av ett mer välkomnande centrum. Foto: Ida Forsberg

Ombyggnaden i Hässleholms centrum går nu in i slutskedet, men än är det en bit kvar innan Amelies plats är färdigställd. Den 10 december kommer Järnvägsgatan mellan Tingshusgatan och Andra Avenyen att vara klar att öppnas upp för trafik. Då flyttar även busshållplatserna tillbaka till ordinarie platser längs Järnvägsgatan.

- Det mesta av Amelies plats, alltså området utanför stationen vid Järnvägsgatan, beräknas att vara klart till första advent. Därefter har vi lite arbete kvar med uteplatsen utanför stationsbyggnaden och med att få de sista detaljerna på plats. Helt klart kommer det att vara först i början på 2018, säger tekniska förvaltningens projektledare Tomas Ohlsson.

Korsningen Järnvägsgatan/Tingshusgatan beräknas att vara klar in mitten av november och öppnas då upp för trafik igen. Från och med den 10 december öppnar man upp för trafik längs hela Järnvägsgatan.

Regionbussarna, som idag avgår från tillfälliga hållplatser, flyttar tillbaka till ordinarie hållplatser vid Resecentrum den 10 december. Stadsbussarna kommer då att avgå från samma hållplatser som regionbussarna, samt från den nya stadsbusshållplatsen på Järnvägsgatan.

Tekniska förvaltningen och entreprenören har justerat den ursprungliga tidsplanen, bland annat på grund av bygglovsprocessen med uteplatsen framför stationsbyggnaden och ett oförutsett kabelbyte på Amelies plats.

- Trots att vi är något försenade har arbetet flutit på bra under hela året. Vi förstår att det är frustrerande med byggarbete mitt i stan, framför allt precis utanför stationsbyggnaden, men vi ber om tålamod några veckor till, säger Tomas Ohlsson. 

För mer information kontakta:

Tomas Ohlsson, projektledare
Tel 0451-26 81 76, tomas.ohlsson@hassleholm.se

Mats Olsson, projektchef

Tel 0451-26 81 61, mats.olsson@hassleholm.se

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.