Följ Hässleholms kommun

Ökad smittspridning på äldreboende

Pressmeddelande   •   Okt 26, 2020 15:25 CET

Efter en relativt stabil sommar har smittspridningen återigen tagit fart. I Hässleholm har nu smittan tagit sig in på kommunens särskilda boenden igen.

-Det är oroande att smittan har tagit sig in på kommunens särskilda boenden igen. Det visar att vi måste fortsätta att göra allt vi kan för att stoppa vidare smittspridning, säger tf. förvaltningschef Eva Liljekvist-Borg.

Äldreboende hålls isolerat

Smittspridningen ökar i hela Skåne, enligt statistik från Region Skåne, och smittan har återigen tagit sig in på ett av Hässleholms kommuns äldreboenden. Nu genomförs åtgärder på det berörda boendet för att förhindra ytterligare spridning. Hela äldreboendet hålls isolerat med barriärvård och kommunens covid-19-team arbetar med att ge vård och omsorg till de brukarna med konstaterad covid-19.

Bra beredskap

I dagsläget finns en bättre beredskap än när pandemin tog fart tidigt i våras. Rutiner finns på plats och covid-19-teamet sätts in direkt vid konstaterad smitta. Tillgången till skyddsutrustning i Hässleholms kommuns vård- och omsorgsverksamheter bedöms även vara god.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.