Följ Hässleholms kommun

Nytt medborgarkontor öppnar i Hässleholm

Pressmeddelande   •   Aug 28, 2018 07:45 CEST

Den 3 september öppnar medborgarkontoret upp i Stadshuset i Hässleholm. Foto: Magnus Lindstrand

Som ett led i arbetet med att förbättra och utöka medborgarservicen i Hässleholms kommun öppnar nu ett medborgarkontor i Stadshusets foajé. Från och med den 3 september kommer en samhällsvägledare att finnas på plats för att hjälpa besökare med enklare kommunala ärenden.

– Kontoret gör det lättare för medborgarna att komma i kontakt med kommunen och få hjälp med olika ärenden. Sedan tidigare finns medborgarkontor i Hästveda, Sösdala och Vittsjö, säger Jessica Nilsson, enhetschef för medborgarservice.

På medborgarkontoren finns samhällsvägledare som kan ge information och individuell vägledning i kommunala frågor. De kan också hjälpa till att hitta rätt handläggare i specifika frågor. Dessutom finns tillgång till samtalsrum för frågor som kräver sekretess.

– Beslutet att öppna ett medborgarkontor i Stadshuset togs redan 2016 i syfte att öka medborgarservicen. Det känns roligt att nu äntligen kunna välkomna kommunens invånare till en nyrenoverad och fräsch foajé med nya möjligheter, säger Lars Johnsson (M), kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande.

Medborgarkontoret invigs officiellt den 19 september. Då ges det möjlighet att bekanta sig med lokalerna och den service som erbjuds.

Medborgarkontoret i Stadshuset kommer att vara öppet alla förmiddagar kl. 9–12.30 samt måndag, tisdag och torsdag eftermiddag kl. 14–16.

För mer information kontakta:

Jessica Nilsson, enhetschef medborgarservice
Tel 0451-26 81 44, jessica.b.nilsson@hassleholm.se

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.