Följ Hässleholms kommun

Nytt korttidsboende i Hässleholm

Pressmeddelande   •   Mar 09, 2016 15:18 CET

Hässleholms kommun och Region Skåne inleder ett samarbete om ett gemensamt korttidsboende placerat på sjukhusområdet i Hässleholm.

För att ge en bättre vård för de utskrivningsklara patienter som vårdas på närsjukvårdskliniken inleds nu ett samarbete med Hässleholms kommun om ett gemensamt korttidsboende.

I samarbetsprojektet står Skånevård Kryh för läkarstöd på korttidsboendet. Hässleholms kommun hyr lokalerna och driver boendet som kommer ha plats för cirka 16 patienter. Det kommer att finnas en kulvertförbindelse mellan korttidsboendet och sjukhusets vårdavdelningar.

– Nu tar vi tillsammans med Hässleholms kommun ett gemensamt tag för att ge patienterna ett bra omhändertagande. Vår ambition är att boendet ska ge en ökad trygghet för patienterna och färre onödiga inläggningar på akuten, säger Maria Nyman-Stjärnskog (S), ordförande för sjukvårdsnämnd Kryh.

– Den här formen av samverkan mellan kommun och region ser jag gärna mer av i framtiden. Tillsammans förbättrar vi servicen till våra invånare och många människor kommer att uppleva en förenkling i vardagen, säger Lena Wallentheim (S), kommunstyrelsens ordförande i Hässleholms kommun.

För mer information kontakta:
Lena Wallentheim (S), kommunstyrelsens ordförande i Hässleholms kommun
0451-26 83 71, 0709-81 83 71

Maria Nyman-Stjärnskog (S), regionråd och ordförande i sjukvårdsnämnd Kryh
0725-54 11 83

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Bifogade filer

PDF-dokument