Följ Hässleholms kommun

Nya hassleholm.se på gala

Pressmeddelande   •   Nov 09, 2015 20:30 CET

Hässleholms kommun var representerad under måndagens Svenska Publishing-gala. Webbplatsen hassleholm.se, som lanserades i ny skepnad i april i år, var nominerad i kategorin ”Digitalt - offentlig sektor".
-Tyvärr räckte det inte hela vägen till förstaplatsen denna gång, men nomineringen känns som en utmärkelse i sig med tanke på den hårda konkurrensen, säger webbansvarige Magnus Lindstrand.

Svenska Publishing-Priset är en årligt återkommande kommunikationstävling där en jury bedömer appar, filmer, webbplatser och trycksaker. I ett startfält med fler tävlingsdeltagare än någonsin tidigare var cirka sex bidrag nominerade per kategori. Hassleholm.se, som är framtagen av Hässleholms kommun i samarbete med Bouvet, Suscito, Funka och SiteVision, var nominerad i kategorin "Digitalt - offentlig sektor".

Årets prisutdelning hölls på Musikaliska i Stockholm. Magnus Lindstrand, projektledare och webbansvarig på Hässleholms kommun, var på plats:

– Nomineringen är ett fint erkännande för det engagemang och hårda arbete som alla inblandade medarbetare har lagt ner. Samtidigt är det nu en sporre för det fortsätta arbetet med att göra webbplatsen ännu bättre, säger Magnus Lindstrand.

De nominerade bidragen var utvalda utifrån användarvänlighet, form samt verbalt och visuellt innehåll. Man tittade bland annat på tillgänglighet, tydlighet och kvalité.

Vi arbetar ständigt med att förbättra informationen och göra den mer lättillgänglig. En tydlig och lättnavigerad webbplats är en viktig service till kommunens invånare och därför är vi glada för att ha blivit nominerade, säger Hanna Gardell, kommunikationschef på Hässleholms kommun.

För mer information kontakta:
Magnus Lindstrand, webbansvarig och projektledare för Framtidens webb
Tel 073-352 85 31, magnus.lindstrand@hassleholm.se

Lina Holmberg, kommunikatör
Tel 0709-71 72 38, lina.holmberg@hassleholm.se

Hanna Gardell, kommunikationschef
Tel 0709-81 83 48, hanna.gardell@hassleholm.se

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.