Följ Hässleholms kommun

Ny räddningschef i Hässleholm och Osby

Pressmeddelande   •   Jan 26, 2021 15:58 CET

Johan Wendt tillträder som ny räddningschef i kommunerna Hässleholm och Osby. Foto: Privat

Johan Wendt blir ny räddningschef för kommunerna Hässleholm och Osby från och med den 1 maj. Fram till att Johan Wendt tillträder är Leif Staffansson tillförordnad räddningschef.

- Vi hälsar Johan Wendt varmt välkommen och ser fram emot att han fortsätter driva utvecklingen för en trygg och effektiv räddningstjänst, säger Bengt-Arne Persson, kommundirektör i Hässleholms kommun. 

- Genom samarbetet inom Skåne Nordost har Johan Wendt redan erfarenhet av utvecklingsarbetet i våra kommuner. Bland annat har han varit med och drivit arbetet för en gemensam larm- och ledningscentral. Hans kunskap, driv och engagemang kommer att vara ett positivt tillskott i vårt fortsatta arbete, säger Petra Gummesson, kommundirektör i Osby kommun. 

Närmast kommer Johan Wendt från en tjänst som operativ chef för räddningstjänsten i Kristianstad. Dessförinnan har han arbetat inom räddningstjänsten i Göteborg. 

- Jag är stolt att få bli en del av Hässleholm och Osby kommun. Jag tar mig an uppdraget som räddningschef med glädje och tacksamhet. Jag hoppas att tillsammans med medarbetarna kunna bidra till ett tryggt och säkert Hässleholm och Osby, säger Johan Wendt. 

Räddningstjänsten i Hässleholm och Osby har sedan årsskiftet ett närmare samarbete. Kommunerna har redan tidigare en operativ samverkan där räddningsstyrkorna hjälper varandra vid utryckning över kommungränserna. Nu omfattar samarbetet även övrig tjänstgöring som ledning, myndighetsutövning och utbildning.


För mer information kontakta:

Bengt-Arne Persson, kommundirektör Hässleholms kommun
Tel 0451-26 80 51, 0709-81 80 51

Petra Gummesson, kommundirektör Osby kommun
Tel 0479-52 82 47

Johan Wendt
Tel 0733-13 50 48

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.