Gå direkt till innehåll
Moa Creutzer och Hampus Lindstrand, som båda gjort goda insatser vid omsorgsprogrammet på Jacobsskolan, får omsorgsförvaltningens stipendier i år.
Moa Creutzer och Hampus Lindstrand, som båda gjort goda insatser vid omsorgsprogrammet på Jacobsskolan, får omsorgsförvaltningens stipendier i år.

Pressmeddelande -

Moa och Hampus får omsorgsförvaltningens stipendier

Moa Creutzer, som går andra året på vård- och omsorgsprogrammet på Jacobsskolan och Hampus Lindstrand som går tredje året på samma program, är årets mottagare av omsorgsförvaltningens stipendium, som delas ut till studenter som utmärkt sig på olika sätt.

Moa Creutzer får stipendiet förvaltningens så kallade friskvårdsstipendium, för att hon genomgått en stor personlig förändring i sin livsstil och därtill visat sig skicklig under utbildningens gång.

“Moa har under sina två års utbildning på Jacobsskolans Vård- och omsorgsprogram genomgått stor utveckling och mognad. Moa tar stort ansvar för sina studier och visar på ett tydligt sätt att hon har kunnat omsätta de teoretiska kunskaperna i praktisk vård och omsorgsarbete. Moa är en mycket empatisk och hjälpsam kamrat, hon stöttar lojalt sina klasskamrater. Under de praktiska momenten tar Moa ledningen i att visa hur god omvårdnad kan utföras. Hon är ett mycket gott föredöme för sina klasskamrater”, står det bland annat i motiveringen.

Moa Creutzer, som på sikt vill utbilda sig till ambulanssjuksköterska, är glad över att tilldelas stipendiet.

– Jag är jätteglad att jag fick detta och det gör mig intresserad av att fortsätta jobba inom omsorgsområdet, säger Moa Creutzer.

Stipendium tilldelades också Hampus Lindstrand, som tar studenten i samma veva. Han har redan fått jobb som undersköterska på CSK.

“Hampus har från dag nummer ett hos oss på Jacobsskolan haft mycket god närvaro och extremt hög social kompetens. Han har varit den som sett till att alla i klassen har inkluderats, och värnat extra om de som riskerat att hamna utanför gemenskapen. Han har under åren visat en god samarbetsförmåga med såväl klasskompisar, lärare, patienter och personal”, lyder motiveringen till hans pris.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Michell Grönlund

Kommunikatör 070-971 75 05