Gå direkt till innehåll
Missa inte Hässleholms Galakväll 2020

Pressmeddelande -

Missa inte Hässleholms Galakväll 2020

Fredagen den 20 november kommer företag och personer i Hässleholms kommun att hyllas för sina prestationer och uppmärksammas under festliga former. Istället för en sedvanlig galakväll med middag och prisutdelning på Hässleholm Kulturhus blir årets gala en digital talkshow producerad av Stage Dream Event Production.

Kulturhusets scen i Röda Salongen i Hässleholm kommer att byggas om till en tv-studio och hässleholmarna kan se talkshowen live via Hässleholms kommuns facebook-sida. Programmet går av stapeln mellan klockan 19.00-20.15. Håcan Nilson, före detta mångårig sparbankschef och erfaren konferencier och moderator, kommer att leda programmet där prisutdelningar och intervjuer varvas med musikinslag. Kvällens husband, under ledning av kapellmästare Oskar Nilsson, gästas av sångerskan Joanné Nugas. Joanné är verksam främst inom soul, pop och jazz och hon har sjungit med artister såsom Oscar Zia, John Lundvik, Robin Sjernberg med flera. Hon gjorde bejublade uppträdanden på Hässleholms Galakväll 2019 tillsammans med Boris René.

-Det ska bli roligt att genomföra Galakvällen i en ny tappning! Det gäller att tänka innovativt i tider som dessa. Syftet med arrangemanget är att hylla goda insatser och prestationer under året som gått och jag hoppas många hässleholmare kopplar upp sig och följer den färgsprakande och underhållande showen, säger Stefan Larsson, tillväxtchef Hässleholms kommun.

Arrangörerna följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19 och det är av största vikt att evenemanget genomförs på ett säkert sätt. Det kommer därför inte att vara någon publik i Röda Salongen. Endast pristagare, tekniker och några tjänstemän från kommunen kommer att vara på plats. Med ett begränsat antal personer närvarande kommer det att finnas goda möjligheter att hålla avstånd. Arrangörerna uppmanar pristagare som upplever sjukdomssymptom på dagen för Galakvällen att inte medverka.

En rad olika priser kommer att delas ut och en spänd förväntan råder kring vem som kommer att utses till Årets Hässleholmare och ta hem den ärofyllda titeln Årets Företagare.

Under kvällen kommer sammanlagt 10 priser att delas ut:

  • Hässleholms Miljöstipendium
  • Årets Kulturpris
  • Årets Kulturstipendium
  • Årets Ledarstipendium
  • Årets Hässleholmare
  • Årets Affärsidé
  • Årets Nyföretagare
  • Årets HessleCity-företag
  • Årets Företagare
  • Årets insats inom folkhälsa och idrott

Hässleholms Galakväll är en årlig tradition med högtidliga prisutdelningar till företag, personer och organisationer som utmärkt sig för sina goda insatser och prestationer under året som gått. Galakvällen arrangeras i samarbete med Hässleholms kommun, Hässleholms Företagsgrupp, HessleCity, Företagarna, Hässleholms hantverks-och industriförening och Nyföretagarcentrum i Hässleholm. Sponsorer möjliggör att Galakvällen kan göras under festliga förutsättningar.

Officiell mediapartner till Hässleholms Galakväll 2020 är Norra Skåne.

Årets priser och utmärkelser:

Hässleholm Miljös Stipendium
Miljöstipendiet riktar sig till enskilda personer såväl som grupper, föreningar och organisationer som vill främja hållbar utveckling. Sökande ska vara födda, ha sin hemvist i Hässleholm eller på annat sätt ha tydlig anknytning till kommunen.

Årets Kulturstipendium
Kulturstipendiet utdelas till yngre person för dokumenterade lovande förutsättningar inom kulturområdet. Stipendiet skall göra det möjligt för mottagaren att förverkliga en idé eller ett projekt – t ex studieresor, forskning, fortbildning m.m. Kulturstipendiet är på
30 000 kr.

Årets Kulturpris
Kulturpriset utdelas till en person eller en grupp av personer för värdefulla insatser inom kulturområdet. Priset kan också betraktas som belöning för en längre tids ideell kulturell välgärning. Kulturpriset är om 20 000 kr.

Årets Ledarstipendium
Stipendiet är avsett som uppmuntran till ideella föreningsledare eller andra eldsjälar inom föreningslivet i kommunen. Stipendiet består av en penningsumma på 15 000 kr, varav 10 000 kr tillfaller stipendiaten personligen och 5 000 kr till föreningen.

Årets Hässleholmare
Personen har bidragit till att Hässleholms kommun fått en positiv uppmärksamhet i omvärlden eller som genom sitt engagemang för Hässleholms utveckling blivit en inspiratör och förebild för andra.

Årets Affärsidé
Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. På riktigt. UF utvecklar skolelevers kreativitet och företagsamhet genom att de startar och driver egna företag. UF eleverna har presenterat sina affärsidéer inför den erfarna Rävalyan som valt ut årets bästa UF affärsidé.

Årets Nyföretagare
Nyföretagarcentrum delar ut pris till ett företag där ägaren eller ägarna är ett föredöme för andra företagare, samt där affärsidén har potential och visar ett gott resultat.

Årets HessleCity-företag
Utnämningen Årets HessleCity-företag är ett hederstecken till ett företag bland HessleCitys medlemmar, vilken under året utfört en prestation som med hänsyn till förutsättningarna framstår som en berömvärd förebild för andra företag.

Årets Företagare
Företagarföreningen Företagarna arbetar med att göra det lättare att äga, driva och utveckla företag. Sveriges hjältar är de som driver företag och Företagarna vill uppmärksamma dessa eldsjälar genom att varje år dela ut hederstecknet Årets Företagare.

Årets insats inom folkhälsa och idrott
Bedrupstiftelsen delar ut ett pris på 20 000 kr till en privatperson, förening eller företag för lokala och enastående insatser inom folkhälsa och idrott. Bedrupstiftelsens styrelse, med representanter från Norra Skåne, Hässleholms kommun och lokal idrott, utser pristagaren.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48