Gå direkt till innehåll
Mauritz Agnas Ensemble. Foto: Heiko Purnhagen
Mauritz Agnas Ensemble. Foto: Heiko Purnhagen

Pressmeddelande -

Mauritz Agnas Ensemble först ut i vårens QUATTRO-säsong

Nytt år och ny säsong av vår klassiska konsertserie QUATTRO! Säsongens första konsert öppnar upp med Mauritz Agnas Ensemble söndagen den 16 januari kl. 16:00 i Röda salongen i Hässleholm Kulturhus.

Mauritz Agnas Ensemble
Mauritz Agnas Ensemble skapar kammarmusik med variation. I denna ensemble får vi höra hur en sällan sedd konstellation av instrument dansar i takt till musik med inspiration från barock- och jazzmusiken. På ett sömlöst och självklart sätt övergår de olika musikaliska elementen i varandra.

Ensemblen består av Mauritz Agnas (kontrabas och komposition), Clara Guldberg Ravn (blockflöjt), Filip Graden (cello), Julia Sjöstedt (cembalo), Daniel Handsworth (fagott) och Kasper Agnas (mandolin). Mauritz Agnas har komponerat all musik.

Följande konserter i vår
Vårens säsong bjuder även på landets fem främsta brassmusiker i Stockholm Brass Quintet, solistprisvinnaren Laura Michelin tillsammans med världskände pianisten Roland Pöntinen, och sist men inte minst en jubileumskonsert med Helge Antoni - den förste pianist som gav en solokonsert på kulturhusets Steinwayflygel.

Mer om vårens program hittar du på vår hemsida www.hassleholmkulturhus.se.

Kontakt
Catharina Hjalmarsson
catharina.hjalmarsson@hassleholm.se
Tfn/mobil: 0451-26 71 03 / 0709 717103

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Sara Wihlborg

Kommunikatör Kultur- och fritidsförvaltningen 0734478343