Följ Hässleholms kommun

Manifestation mot hat, våld och mobbing på årsdagen av Kristallnatten

Pressmeddelande   •   Nov 03, 2015 13:59 CET

Hässleholms kommun och samtliga partier i kommunfullmäktige anordnar måndagen den 9 november en manifestation till minne av nazismens offer.

Manifestationen inleds med en kort samling i Hässleholm Kulturhus foajé klockan 18.00. Socialnämndens ordförande Lena Nilsson (S) talar och det bjuds på musikinslag. Därefter bildas ett fackeltåg för gemensam vandring till Hässleholms kyrka som står öppen för den som önskar.

Vi får aldrig låta nazismens hat och våld ta överhanden igen. Vi genomför den här manifestationen för att visa att Hässleholms kommun aktivt arbetar mot främlingsfientlighet och för att hedra nazismens offer, säger Irene Nilsson (S), ordförande i kommunfullmäktige.

Alla är välkomna att delta i manifestationen. Eftersom mötet är helt opolitiskt och fritt från religiösa bindningar är inte partisymboler, partipolitiska yttranden eller liknande önskvärda i samband med manifestationen.

Kristallnatten

Natten mellan den 9-10 november inträffade något som många känner till som ”natten av krossat glas” eller Kristallnatten. Det skulle visa sig vara inledningen på ett knappt decennium av förföljelser riktade mot människor som ansågs vara oönskade. Under Kristallnatten fördes 30 000 judar till koncentrationsläger och mot en säker död. Hundratals judar mördades kallblodigt, 267 synagogor brändes till grunden och 7 500 judiska butiker vandaliserades. Det är i särklass den mest ihågkomna enskilda händelsen av förintelsens åverkan på mänskligheten.

Välkommen!

För mer information kontakta:

 För mer information kontakta:

Irene Nilsson (S), kommunfullmäktiges ordförande
Tel 0451-805 76 alt. 0768-89 03 59, irene.a.nilsson@skane.se

Lisbeth Johansson, administratör
Tel 0451-26 80 18, lisbeth.w.johansson@hassleholm.se

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Bifogade filer

PDF-dokument