Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Malmö högskola ger sommarkurs på Europaforum Hässleholm

Malmö högskola arrangerar i år en sommarkurs under Europaforum Hässleholms första vecka, 17-22 augusti. Kursen heter ”The Secret of the Nordic Model and Future European Challenges” och är öppen för anmälan till och med 16 mars.

Europaforum Hässleholm har inför 2015 förändrats på flera sätt. Arrangemanget har flyttats till augusti och en rådgivande panel har inrättats som en del i den framtida kvalitetssäkringen av forumet. Men den största förändringen är kanske att forumet utökas med en vecka då samarbetet med Malmö högskola formaliseras. Det innebär att Europaforums första vecka, 17-22 augusti, utgörs av högskolekursen ”The Secret of the Nordic Model and Future European Challenges” (Hemligheten bakom den nordiska modellen och framtida europeiska utmaningar).

Kursen berör utvecklingen av de nordiska staternas moderna välfärdsbyggen, det nordiska samarbetets roll i denna utveckling samt de stora samhällsutmaningar som både den nordiska modellen och det vidare europeiska samarbetet står inför. Kursen hålls på engelska och är öppen att söka för alla. Sista dag för registrering av anmälan är den 16 mars. Anmälningsformulär och kursinformation finns på Malmö högskolas webb: http://edu.mah.se/ES410L.

Ända sedan starten för Europaforum Hässleholm 2002 har lärare och studenter från Malmö högskola medverkat på olika sätt. Nu har steget alltså tagits mot ett mer permanent samarbete; ambitionen är att kursen ska bli ett återkommande inslag vid Europaforum.

- En sommarkurs skapar viktiga nya möten för unga människor och ger utrymme för att diskutera den europeiska och globala utvecklingen. Att låta detta ske i Hässleholm är också en viktig signal om att Sverige och Europa är något mer än bara dess stora städer, säger Inge Eriksson, lärare vid Institutionen för Globala Politiska Studier på Malmö högskola.

För mer information kontakta:
Lorenz Pucher, chef för Europaforum Hässleholm, 0734-25 36 00
Mattis Kristoffersson, EU-samordnare i Hässleholms kommun, 0723-93 84 32
Inge Eriksson, Institutionen för Globala Politiska Studier, Malmö högskola, inge.eriksson@mah.se

 

Läs mer: www.eu-forum.se

Allmänt om Europaforum Hässleholm
Europaforum Hässleholm är Sveriges viktigaste årliga plattform för diskussion om Europafrågor och arrangeras av Hässleholms kommun. Europaforum erbjuder seminarier och diskussioner kring aktuella frågor. Samhällsdebatter varvas med kulturaktiviteter. Det är gratis, öppet för alla och ger en unik chans för allmänhet och beslutsfattare att mötas.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48