Följ Hässleholms kommun

Ludvig Einarsson från Hässleholms kommun årets EU-inspiratör 2014

Pressmeddelande   •   Jan 21, 2015 16:07 CET

Ludvig Einarsson, medarbetare vid Hässleholms kommun för Europa Direkt, har idag, onsdag, tilldelats priset som årets EU-inspiratör 2014 i Sverige.

Utmärkelsen Årets EU-inspiratör delas årligen ut av föreningen Effektnet för att uppmärksamma alla inspiratörer som ökar närvaron av Europa i vardagen. Under onsdagen uppmärksammades Ludvig Einarsson vid en ceremoni i Stockholm. Ludvig arbetar i Hässleholms kommun med verksamheten Europa Direkt.

- Ludvig är en tillgång för Hässleholm och Skåne nordost. Genom sitt proffsiga och drivna sätt har han tillsammans med våra andra duktiga medarbetare inom EU-området starkt medverkat till att göra Hässleholm till Sveriges ledande mötesplats för EU-frågor, säger kommunchef Bengt-Arne Persson.

Ludvig Einarsson tilldelas utmärkelsen med motiveringen: Genom sitt inspirerande och målmedvetna sätt har Ludvig skapat ett starkt lokalt och regionalt engagemang för EU-frågor. En inspiratör är ofta en idérik och driftig person, något som stämmer väl in på Ludvig. Han är också närvarande i vardagen, både i stort och smått. Ludvig har i sitt arbete använt sig av många nytänkande aktiviteter, inte minst för att nå ungdomar som länge har varit en viktig målgrupp. Den typen av arbete som Ludvig gör kan ha stor betydelse för hur ungdomar kommer att förhålla sig till EU och till de möjligheter som det europeiska samarbetet erbjuder.”

Om Europa Direkt och Hässleholms kommuns EU-arbete
Europa Direkt är ett informationsnätverk som drivs av EU-kommissionen tillsammans med lokala och regionala aktörer i EU:s medlemsländer. Det finns cirka 500 Europa Direkt-kontor runt om i Europa med syfte att sprida information om EU och främja den lokala och regionala debatten kring EU. Europa Direkt Hässleholm är till för alla invånare i nordöstra Skåne och vänder sig särskilt till den som är ung eller arbetar med ungdomar.

Om Effektnet
EU-projektföreningen Effektnet arbetar för att stärka organisationers och individers förmåga att driva framgångsrika EU-projekt. Effektnet är en plattform för kompetensutveckling och nätverkande mellan aktörer i offentlig sektor, näringsliv, akademi och ideell sektor. Utmärkelsen Årets EU-inspiratör delas ut av föreningen för att uppmärksamma alla inspiratörer som ökar närvaron av Europa i vår vardag.


För mer information kontakta:

Mikael Kipowski, tillväxtchef
Tel 0709–71 72 25, mikael.kipowski@hassleholm.se

Ludvig Einarsson, årets EU-inspiratör
Tel 0721–99 68 50, ludvig.einarsson@hassleholm.se

Jeccika Eriksson, ordförande Effektnet
Tel 08–731 33 49, jeccika.eriksson@lidingo.se

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Bifogade filer

PDF-dokument