Gå direkt till innehåll
Bild: Gunnel Götesdotter
Bild: Gunnel Götesdotter

Pressmeddelande -

Lokala röster – Gunnel Götesdotter

Torsdagen den 22 september kommer den lokala konstnären och författaren Gunnel Götesdotter till Hässleholms stadsbibliotek för att föreläsa om sitt spännande liv fyllt av mode och konst, samt om intressanta människor hon mött under sina vistelser i bland annat Paris.

Sedan 2003 har Gunnel Götesdotter egen ateljé, skrivarstuga, galleri och museum i Bjärnum. Hon började sin konstnärliga bana med att utbilda sig till modetecknare.

- Jag älskar alla mina olika aktiviteter, men det är när jag tecknar och målar som jag känner den största glädjen, lusten och tacksamheten över att livet gett mig konsten att kunna skapa bilder, förklarar Gunnel.

Efter examen 1961 flyttade hon till Paris och började teckna på modevisningar hos bland annat Yves Saint Laurent, Chanel och Dior. Bilderna publicerades både internationellt och i svenska tidningar. 

Under tiden i Paris fortsatte Gunnel sin konstnärliga utbildning i måleri och grafik på Academie de Port-Royal. Hon skrev artiklar och har under åren givit ut en lång rad böcker om kändisar, mat, Paris och olika konstnärskap.

2020 var hon tillbaka i sitt älskade Paris med stora planer men pandemin förändrade spelplanen helt. Då tog hon sin vita skåpbil och åkte runt i hela Frankrike och intervjuade en lång rad svenskar som skapat ett nytt liv i Frankrike. 

2017 hade hon en retrospektiv utställning på Hässleholm Kulturhus om tiden i Paris, Mode är konst.

Datum: Torsdag 22 september
Tid:
17:15
Plats:
Hässleholms stadsbibliotek

Fri entré!

Lokala röster
Föreläsningen ingår i Hässleholms biblioteks föreläsningsserie Lokala röster som vill lyfta fram kreativa och intressanta personer med någon form av lokal anknytning till Hässleholm och Göinge. Under hösten fortsätter programmet även på filialerna.

Cia Ingvarsdotter: Onsdag 19 oktober kl. 18:00 Bjärnums bibliotek

Åke och hans värld: Lördag 29 oktober kl. 11:00 Vittsjö bibliotek 

Kontakt 
Mia Dimblad
Bibliotekarie
Kultur- och fritidsförvaltningen
Tel. 0451-26 71 20
mia.dimblad@hassleholm.se

Gunnel Götesdotter
Tel. 076-847 68 78
gunnel.gotesdotter@telia.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Sara Wihlborg

Kommunikatör Kultur- och fritidsförvaltningen 0734478343