Gå direkt till innehåll
Kulturhusets vårprogram är ute!

Pressmeddelande -

Kulturhusets vårprogram är ute!

Hässleholm Kulturhus programbok för våren 2022 är släppt! Vårsäsongen bjuder bland annat på våra återkommande favoriter, så som Blå måndag och den klassiska konsertserien Quattro, samt författarbesök och en hel del utställningar. ”I år ser jag fram alldeles extra mycket mot att uppleva sådant som hör den vanliga verksamheten i kulturhuset till. Jazzklubbens konserter, Hässleholms Teaterförenings föreställningar och Hesslekörens vårkonsert. Dessutom har vi ett försenat 20-årsjublieum att fira - äntligen!” säger Catharina Hjalmarsson, kulturutvecklare och programansvarig på kulturhuset.

Vårens första Blå måndag med konsert och mat den 24 januari blir premiären av Karin Grönbergs konsertuppsättning om Somewhere Over the Rainbow-sångerskan Judy Garland. Ett smakprov i form av en trailer finns uppe på hemsidan!

21 januari till 12 februari visar vi i utställningshallen upp ett urval av de 2300 konstverk som finns i kommunens konstbank. Ola Billgren, Stefan MÅS Persson, Majlis Agbeck, Bertil Petterson, Petter Petterson och Ulf Trotzig är konstnärer som bland annat kommer finnas representerade.

Även på stadsbiblioteket kommer du att kunna kolla på konst! Arkitekten Gabriella Arrland sätter upp sitt examensarbete från Det Kongelige Danske Kunstakademi, Se skogen för alla träd, med bilder från Ranserödskogen där hon skapat en vision för hur skogens olika dimensioner kan samverka. Vernissage tillsammans med föreläsning äger rum den 15 januari.

Den 12-15 maj är det äntligen dags att fira att kulturhuset har fyllt 20 år! Hela jubileumsprogrammet släpps den 8 mars, men vi highlightar några bitar i programboken redan nu för dig att se fram emot – bland annat en utställning om kulturhusets historia, en föreställning med Carry a Stone och Robin Paulsson, samt vårsäsongens sista Quattro-konsert med Helge Antoni.

Du hittar programboken först och främst i kulturhuset och på stadsbiblioteket, men även inom kort på kommunhuset, biblioteksfilialerna och på utvalda infopoints i kommunen. Du kan alltid kika på programmet i digital form på vår hemsida.

Kontakt
Catharina Hjalmsarsson
Kulturutvecklare och programansvarig
Kultur- och fritidsförvaltningen
catharina.hjalmarsson@hassleholm.se
0709-717103

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Sara Wihlborg

Kommunikatör Kultur- och fritidsförvaltningen 0734478343