Följ Hässleholms kommun

Konstaterat fall av coronaviruset inom omsorgen

Pressmeddelande   •   Apr 08, 2020 17:13 CEST

Det finns nu konstaterat fall av covid-19 inom omsorgsförvaltningen i Hässleholms kommun. Vid bekräftad smitta blir direkt berörda personer informerade för att kunna vidta rätt åtgärder.
Att vi har fall av covid-19 förändrar inte vårt arbete i stort - vi har förberett oss för att hantera denna situation. På grund av patientsekretessen kan vi inte gå in på enskilda sjukdomsfall, säger Anneli Larsson, förvaltningschef.

Omsorgens verksamheter arbetar efter myndigheternas instruktioner för att vårda den som är sjuk och för att förhindra smittspridning. Som tidigare är det besöksförbud på omsorgsförvaltningens boenden. 

- Jag förstår att man som anhörig kan känna oro, och besöksförbudet påverkar oss alla. Utöver besöksförbudet arbetar vi dock för att hålla kontakten med anhöriga enligt vanliga rutiner och vi hjälper även till med digitala möten så långt det är möjligt. Vårt gemensamma mål är att minska smittspridningen för att skydda våra riskgrupper, säger Anneli Larsson.

 För mer information kontakta:
Anneli Larsson, förvaltningschef omsorgsförvaltningen

Tel 0451-26 87 01/0709-81 87 01 anneli.larsson@hassleholm.se

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.