Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Klart med ny förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen

Niklas Persson blir ny förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen i Hässleholms kommun. Det beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott idag.

Niklas Persson har sedan i augusti varit tillförordnad förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen. Nu ges han alltså fortsatt förtroende att som ordinarie förvaltningschef leda en av kommunens största verksamheter från och med den 1 januari 2022.

- Att en tredje gång gå ut externt och söka hade inte gett oss en bättre kandidat. Niklas Persson har alla de kvalifikationer som krävs och är en erfaren ledare. Han kan kommunen och känner verksamheten väl. Niklas har under tiden som tillförordnad förvaltningschef visat prov på den helhetssyn och strategiska förmåga som behövs för att utveckla verksamheten och klara den tuffa ekonomiska utmaning som finns inom förvaltningen, säger kommundirektör Bengt-Arne Persson.

Niklas Persson har arbetat inom barn- och utbildningsförvaltningen i Hässleholms kommun sedan 2005 som lärare, rektor, verksamhetschef och biträdande förvaltningschef.

- Självklart känns det väldigt bra att få fortsätta det arbete som förvaltningen påbörjat under hösten. Att hitta utmaningar är inte svårt. Samtidigt är det väldigt stimulerande att få vara en del av och att få leda arbetet med att förbättra Hässleholm som skolkommun och skapa de bästa förutsättningarna för våra barn, elever och personal, säger Niklas Persson.

Det finns en samsyn med de fackliga organisationerna. Samtliga ställde sig bakom arbetsgivarens förslag.

För mer information kontakta:

Bengt-Arne Persson, kommundirektör
Tel 0451-26 80 51

Niklas Persson
Tel 0451-26 76 75

Ämnen

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48