Gå direkt till innehåll
Sveriges justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) besöker Hässleholm under Europaforum i augusti. Foto: Kristian Pohl, Regeringskansliet
Sveriges justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) besöker Hässleholm under Europaforum i augusti. Foto: Kristian Pohl, Regeringskansliet

Pressmeddelande -

Justitie- och migrationsministern diskuterar asylpolitik i Hässleholm

Under årets Europaforum Hässleholm kommer det att hållas ett seminarium om Dublinförordningen och EU:s asylpolitik. En panel, med bland andra Sveriges justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S), kommer att diskutera aktuella frågor kring framtidens asylsystem.

- Asylpolitik är ett ämne som vi alla har en åsikt om. Jag är glad att vi har fått en panel med så många insatta personer som kan dela med sig av sin expertis, säger Maria Lindblad som är tillförordnad chef för Europaforum.

Seminariet hålls den 30 augusti med titeln ”EU:s asylpolitik och Dublinförordningen – en solidarisk reform för morgondagen?”. Det europeiska asylsystemet håller på att förändras och framtiden är oviss, därför kommer seminariet att beröra en rad frågor kring hur det nya systemet kommer att se ut och hur de nya reglerna kommer att påverka Sverige.

Förutom justitie- och migrationsministern Morgan Johansson (S) medverkar Cecilia Wikström (L), Europaparlamentariker samt ansvarig för Dublinförordningens översyn; Anna Hedh (S), Europaparlamentariker; Madelaine Seidlitz, Amnesty International; Katarina Areskoug Mascarenhas, chef Europeiska kommissionens representation i Stockholm. Moderator är journalisten Ylva Nilsson och Europaparlamentets informationskontor i Sverige är medarrangör till seminariet.

För mer information kontakta:

Maria Lindblad, tillförordnad chef Europaforum

Tel 0734-253746, maria.lindblad@skanenordost.se

Mattis Kristoffersson, EU-samordnare

Mobil: 0723-938432, mattis.kristoffersson@hassleholm.se

Läs mer: www.eu-forum.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48

Relaterat innehåll