Gå direkt till innehåll
I augusti samlas partiledare, ministrar, internationella gäster och hässsleholmare för att diskutera framtidens EU under Europaforum Hässleholm.
I augusti samlas partiledare, ministrar, internationella gäster och hässsleholmare för att diskutera framtidens EU under Europaforum Hässleholm.

Pressmeddelande -

Italiens och Sveriges EU-ministrar kommer till Europaforum Hässleholm

Italiens EU-minister Sando Gozi och Sveriges EU- och handelsminister Ann Linde (S) diskuterar framtidens EU under årets upplaga av Europaforum Hässleholm. Dialogen genomförs under Europaforum Hässleholms avslutningsdag, torsdagen den 31 augusti, och har temat ”Hur bör EU reformeras?”.

- Vi är otroligt glada att få hit Italiens och Sveriges EU-ministrar. Italien är ett av länderna som har lagt grunden till Europeiska unionen och det ska bli spännande att höra Italiens syn på det framtida europeiska samarbetet, säger Maria Lindblad, t.f. chef för Europaforum Hässleholm

Sandro Gozi har politisk tillhörighet i Partito democratico och har flerårig erfarenhet av frågor som rör Europa och EU. Mellan 1996 och 2005 arbetade han på Europeiska kommissionen, bland annat i Romano Prodis kabinett då Prodi var Europeiska kommissionens ordförande. Sedan 2013 är Sandro Gozi ordförande för Italiens parlamentariska delegation till Europarådet.

Efter Brexit-omröstningen i fjol tog debatten om EU:s framtid fart på allvar, och tidigare i år presenterades fem olika scenarier om hur EU kan komma att utvecklas de närmaste tio åren, beroende på vilka val som görs.

- Diskussionen om EU:s framtid är högaktuell och vi är mycket stolta över att två EU-ministrar väljer att föra dialogen om det europeiska samarbetsprojektets framtid just under Europaforum Hässleholm, säger Mattis Kristoffersson, EU-samordnare i Hässleholms kommun.

Information om pressackreditering till Europaforum Hässleholm

Välkommen att ackreditera dig som journalist eller fotograf till Europaforum Hässleholm 2017. Europaforum Hässleholm äger i år rum 28 - 31 augusti och ackrediteringen till forumet gäller till samtliga evenemang och seminarier under denna period.

Till anmälan för pressackreditering.

För mer information kontakta:

Mattis Kristoffersson, EU-samordnare, 0723-93 84 32


Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48

Relaterat innehåll