Gå direkt till innehåll
 Foto: InPhokus by Funke
Foto: InPhokus by Funke

Pressmeddelande -

Invigningsceremoni på Hovdala vandringscentrum

Den 11 september är det återigen dags för Hovdala vandringsfestival. I samband med detta invigs Hovdala vandringscentrum och de två nya lederna Höjdarnas Höjdarled och Jakten på Gullspira. Kom och fira tillsammans med andra vandringsentusiaster.

Under dagen kommer såväl vana som ovana vandrare få chansen att upptäcka den vackra naturen i området kring Hovdala. När de återvänder till borggården efter vandringarna anordnas en invigningsceremoni med tillhörande After Walk. Frilansjournalisten och författaren Per-Erik Tell kommer finnas på plats för att berätta om sin 300 mil långa vandring mellan Abbekås i Skåne och Pamplona i Spanien, som han nyligen avslutat. Ytterligare underhållning står musikgruppen Voice 90 för. Samtidigt bjuds det på alkoholfritt bubbel och grillad korv för att släcka törsten och stilla hungern.

Avslutningen på Hovdala vandringsfestival innebär samtidigt startskottet på en spännande vecka där det Europeiska vandringsevenemanget Eurorando kommer till Skåne. Under veckan finns möjligheter att vandra i grupp eller på egen hand längs Hovdalas vandringsleder. Personal kommer finnas tillgänglig på Hovdala slott 12-16 september mellan 8.00-12.00 för att ge tips, informera om lederna och dela ut de nya vandringskartorna.  

Media välkomnas på invigningsceremoni!

När: 11 september klockan 16.00 (ceremonin startar 16.30)

Var: Hovdala slott, Hässleholm

Vad: Invigning av Hovdala vandringscentrum och de nya vandringslederna Höjdarnas Höjdarled och Jakten på Gullspira.

För mer information kontakta:

Bjarne Öhrling, projektledare tillväxtavdelningen Tel 0451-26 88 80, bjarne.ohrling@hassleholm.se

Läs mer: www.hassleholm.se/hovdalavandringar 

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Presskontakt

Hanna Gardell

Presskontakt Kommunikationschef Chef för kommunikationsavdelningen i Hässleholms kommun 0709-81 83 48

Emma Ragnarsson

Presskontakt Kommunikationsstrateg Kommunikationsavdelningen, kommunledningsförvaltningen 0451-26 84 48